01 Aralık 2010 00:00

BİR GÖZ DE SEN OL!

Özellikle bölgede savaş koşulları altında devletin güvenlik görevlileri tarafından öldürülen çocuklar için “Bir Göz de Sen Ol İnisiyatifi” oluşturuldu.

Paylaş

Özellikle bölgede savaş koşulları altında devletin güvenlik görevlileri tarafından öldürülen çocuklar için “Bir Göz de Sen Ol İnisiyatifi” oluşturuldu. Daha önce bilinenin aksine öldürülen çocukların sayısının 356 değil 376 olduğunu açıklayan inisiyatif, önümüzdeki günlerde konuya dikkat çekmek için bir dizi eylem yapacak.
RAMAZAN DAĞ’LA BAŞLADI
Türkiye’de devlet güçleri tarafından öldürülen ilk çocuğun adı 1988 yılında Ramazan Dağ olarak kayıtlara geçerken, öldürülen çocukların sayısı 376’ya ulaştı. Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Ramazan Diren ve onlarca çocuk çatışmalı ortamın faturasını, canları ile ödeyen onlarca çocuktan sadece bir kaçı.
EYLEM HAZIRLIĞI
Öldürülen çocukların unutulmamasını sağlamak amacıyla bir grup aktivist ve aydının bir araya gelmesiyle “Bir Göz de Sen Ol İnisiyatifi” kuruldu. İnisiyatif, öldürülen çocuklara dikkat çekmek ve bu çocukların kazara ölmediklerine işaret etmek için bir dizi eylem hazırlığında.
İnisiyatif tarafından basına gönderilen yazılı açıklamada, bir yıldır çalışmalarını sürdüren inisiyatifin bundan sonra aktif eylem yapma kararı aldığını duyurdu. Açıklamada, “Oluşturduğumuzda aralarında medyada adları öne çıkan Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz gibi öldürülen çocukların sayısı 342 idi.
1 YILDA 14 ÇOCUK
Son 1 yıl içinde tam 14 çocuk yine ölümlere, cinayetlere kurban gitti. Bu sayı ne yazık ki 11 Kasım 2010 itibariyle 356 oldu. İnisiyatif olarak bu basın toplantısı öncesi yaptığımız yeni bir çalışmayla maalesef sayının 376’ya ulaştığını tespit ettik. Bu sayı bizim kendi çabamızla ulaşabildiğimiz bir rakam. Sayının artmasından korkuyoruz” deniliyor.
İnisiyatif üyeleri, eylem süreçlerini anlatmak için bugün Karşı Sanat Galerisi’nde basın toplantısı düzenleyecek. (İSTANBUL)

iŞKENCEYE TAZMiNAT
AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM), 16 yaşındayken soygun ihbarı üzerine gözaltına alınan M.Y’ye işkence yapıldığı gerekçesiyle 12 bin Avro tutarında manevi tazminat ödenmesine hükmetti.
Strazburg’da faaliyet gösteren AİHM, 1998 yılında İstanbul’da gözalına alınan Diyarbakırlı M.Y’ye işkence şikayeti üzerine açılan davayı Türkiye aleyhinde sonuçlandırdı.
Mahkeme, karakolda dövüldüğünü, tecrit edildiğini ve aç bırakıldığını savunan M.Y. ile ilgili davada Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin işkence ve kötü muameleye ilgili maddesinin ihlal edildiğini belirterek, Y’ye manevi tazminat olarak 12 bin Avro, mahkeme masrafları olarak da 3 bin Avro’nun ödenmesine karar verdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

BAKANI PROTESTO EDENLER SERBEST

SONRAKİ HABER

‘Promosyon vermeyene maaşımızı yatırmayın’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa