01 Aralık 2010 00:00

Kadın sığınma evi istediler

EMEK Partisi Mersin İl Kadın Komisyonu üyeleri kadına yönelik şiddet ve kadın sığınma evleri ile ilgili basın açıklaması yaptılar.

Paylaş

EMEK Partisi Mersin İl Kadın Komisyonu üyeleri kadına yönelik şiddet ve kadın sığınma evleri ile ilgili basın açıklaması yaptılar. Taşbina önünde bir araya gelen kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Nuriye Erdoğan 25 Kasımın önemine değinerek şunları söyledi “Dünyanın her yerinde şiddet kendisine ilk önce kadınları ve çocukları hedef seçiyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın şiddetten koruyamıyor kendini. Son yedi yılda kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı” dedi.
İşsizlik, açlık, yoksulluğa karşı mücadele, kadınların toplumsal üretim süreçlerine katılması, eğitim ve iş olanaklarının yaratılması, yaşlı-çocuk bakımı ve ev işlerinin toplumsallaştırılması, parasız eğitim, parasız sağlık vb. taleplerin, kadınların yaşadığı şiddetin ortadan kaldırılması mücadelesinde kadınlar için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan “5393 sayılı belediye kanunun 14. maddesinin “a” bendi uyarınca, nüfusu 50 bini geçen belediyeler, kadınlar ve çocuklar için korunma evleri açmakla yükümlüdür. Ancak, bugüne kadar bu yönde önemli bir gelişme kaydedilmedi” şeklinde konuştu.
EMEP’li kadınlar olarak kadın sığınma evleri açılması için, iş yerlerinden, mahallelerden ve evlerden imza topladıklarını belirten Erdoğan topladıkları imzaları Mersin Büyük Şehir Belediyesi’ne vererek, bir an önce sığınma evi açılmasını istediklerini dile getirdi. (Mersin/EVRENSEL)



ÖNCEKİ HABER

Türkiye kirli enerjiden vazgeçmiyor!

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Kadın Kurultayı Aralık’ta yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa