01 Aralık 2010 00:00

Rio’nun kontrolü poliste

Brezilya’da Sao Paulo’dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti olan Rio de Janeiro’da, uyuşturucu kaçakçılarına karşı ...

Paylaş

Brezilya’da Sao Paulo’dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti olan Rio de Janeiro’da, uyuşturucu kaçakçılarına karşı savaş açan polisin, kentin kuzeyinde yer alan Vila Cruzeiro varoşunun kontrolünü kaçakçıların elinden almayı başarmasından sonra ortalık yatışmış görünüyor.
Brezilya basını polisin son operasyonunun büyük bir sevinçle karşılarken, ‘yeniden fetih’ gibi başlıkların kullanılması dikkat çekiyor. Uzmanlarsa ihtiyatlı konuştu: “Şu an polis şehrin sadece belli kesimlerine, zengin ve turistik kesimlerine güvenlik getirmiş durumda. Bu bölgeler de dünya kupası ve olimpiyatlar düzenlenecek. O yüzden anlaşılır bir durum. Bu faaliyetler için ayrılan kaynaklar bittiğinde, korkarım durum eskiye dönecek.”
Aralarında 6 zırhlı aracın da bulunduğu özel araçlarla destekli 200 özel polis timi, eroin kaçakçılarıyla 5 saatten fazla çatıştıktan sonra, Vila Cruzeiro’yu ele geçirmiş ve bölgeyi denetim altına almıştı. Uyuşturucu kaçakçıları ve polis arasındaki çatışmalar 5 gün sürmüş, 30 kişi ölmüş ve yaklaşık 60 araç yakılmıştı. Kent yetkilileri, 2014’e kadar varoşların büyük bir bölümünde düzeni tekrar sağlamayı hedefliyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ABD’de rehine krizi

SONRAKİ HABER

Haiti seçimi geçerli kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...