02 Aralık 2010 00:00

Ukrayna’da esnaf hedefine ulaştı

UKRAYNA’da esnaf eylemleri hedefine ulaştı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, 18 Kasımda parlamentoda kabul edilen yeni vergi yasasını veto etti. Kazakistan’ın başkenti...

Paylaş

UKRAYNA’da esnaf eylemleri hedefine ulaştı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, 18 Kasımda parlamentoda kabul edilen yeni vergi yasasını veto etti. Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek Avrupa Güvenli ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) devlet ve hükümet başkanları toplantısına katılmak üzere ülkeden ayrılmadan önce konuşan Yanukoviç, vergi yasasına ilişkin olarak veto hakkını kullandığını söyledi. Yanukoviç, “Yeni yasayı inceleyeceğim eğer metin gerekli düzenlemeleri içeriyorsa imzalayacağım ve parlamentoya göndereceğim. Ancak vergi yasasını bu haliyle onaylamıyor ve veto hakkımı kullanıyorum” şeklinde konuştu.
22 Kasımdan beri başkent Kiev’de meydanlara çadırlar kurarak aralıksız ve süresiz eylem kararı alan esnaf ise meydanı boş bırakmamakla birlikte eylemlerine, Yanukoviç ülkeye dönene kadar devam etme kararı aldı.
Vergi disiplininin olmadığı Ukrayna’da hükümet, yüklü miktarda kredi aldığı IMF ve diğer kredi kuruluşların ağır baskısıyla, 18 Kasımda yeni vergi yasasını parlamentodan geçirmişti.
Yeni yasa, eskiden devlete sabit bir oranda vergi veren küçük işletmecilerin, bundan sonra kârlarının yüzde 25’ini vergi olarak vermesini öngörüyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Avrupa’da gençler ayakta

SONRAKİ HABER

AGİT liderleri 11 yıl sonra toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...