04 Aralık 2010 00:00

Gezici Festival’de “Uygunadım Hayatlar”

Dün başlayan 16. Gezici Festival Saç ve Zefir filmlerinin Ankara galasını filmin oyuncularıyla birlikte yapıyor.

Paylaş

Dün başlayan 16. Gezici Festival Saç ve Zefir filmlerinin Ankara galasını filmin oyuncularıyla birlikte yapıyor. Festival kapsamında bugün ayrıca Sırrı Süreyya Önder, Mithat Sancar, Ertuğrul Kürkçü ve Özlem Sulak’ın katılacağı “Darbe, Sinema Ve Bellek” konulu bir panel yapılacak. Sırrı Süreyya Önder, Muharrem Gülmez’le birlikte yönettikleri Beynelmilel’in (2006) 12.00’deki gösteriminden sonra seyircilerin sorularını yanıtlayacak. 1982 yılında geçen ve bir Güney kasabasında askeri yönetime ayak uydurmaya çalışan kasaba halkı ve bir müzik grubu üzerinden dönemin trajikomik olaylarını anlatan film, 12 Eylül darbesiyle yeterince yüzleşememiş Türkiye sinemasında bu konuda çekilmiş en iyi filmlerden biri sayılıyor.
‘ZEFİR’ ANKARA GALASINI YAPIYOR
2006 yılında çektiği Poyraz adlı kısa filmiyle birçok ödül kazanan Belma Baş’ın ilk konulu uzun filmi Zefir de Ankara’da ilk kez gösterilecek filmlerden. Yaz tatilini anneannesiyle dedesinin Doğu Karadeniz’deki yayla evinde geçiren ve sürekli seyahatte olan annesinin yolunu gözleyen Zefir adlı bir kız çocuğunun hikayesini anlatan film, Tokyo Film Festivali’nde yarışmış, Abu Dhabi Film Festivali’nde de NETPAC Ödülü’nü kazanmıştı. Filmin oyuncuları Oktay Kaptan ve Tülay Kaptan 14.15’deki gösterimin ardından seyircilerin sorularını yanıtlayacaklar.
‘SAǒ ANKARA’DA İLK KEZ GEZİCİ FESTİVAL’DE!
İlk gösterimini Locarno’da yapan, görüntü ve yardımcı erkek oyuncu (Rıza Akın) dallarında Altın Portakal kazanan Tayfun Pirselimoğlu filmi Saç (2010) Ankara’da ilk kez 16. Gezici Festival’de gösterilecek. Filmin gösterimine oyuncuları Ayberk Pekcan ve Rıza Akın da katılacak. Tarlabaşı’nda perukçuluk yapan, ölümcül bir hastalığa yakalanmış, yapayalnız bir adamın hikayesini anlatan film 16.30’da Kızılay Büyülü Fener Sinemasında izlenebilir.
DARBELERİ KONUŞUYORUZ
“Uygunadım Hayatlar!” bölümü kapsamında Ankara’da bir de panel düzenlenecek. Mithat Sancar’ın moderatörlüğünde yapılacak “Darbe, Sinema ve Bellek” başlıklı panelde Beynelmilel filminin yönetmenlerinden Sırrı Süreyya Önder, 12 Eylül Belgeselinin Yönetmeni Özlem Sulak ve Sosyalist Aktivist, Yayıncı ve Yazar Ertuğrul Kürkçü konuşmacı olarak katılacaklar. Bugün 15.30’da Ankara Alman Kültür Merkezinde yapılacak panel öncesinde Özlem Sulak’ın 1980 askeri darbesini konu alan ve ilk gösterimini Locarno’da yapan 12 Eylül (2010) adlı filmi gösterilecek.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Flamenko köklerine dönüyor

SONRAKİ HABER

Wikileaks için komplo teorileri!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...