06 Aralık 2010 00:00

Batman Valiliği: Öğretmen cinayetinde korucular suçsuz

BATMAN Valiliği, Kozluk İlçesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen öğretmen Mehmet Şirin Yılmaz cinayetiyle korucuların bir ilgisinin olmadığını savunurken, faillerin kimler olduğu ve cinayet nedenini daha sonra açıklayacaklarını duyurdu.

Paylaş

BATMAN Valiliği, Kozluk İlçesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen öğretmen Mehmet Şirin Yılmaz cinayetiyle korucuların bir ilgisinin olmadığını savunurken, faillerin kimler olduğu ve cinayet nedenini daha sonra açıklayacaklarını duyurdu.
Batman’ın Kozluk İlçesi’nde, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 50 metre uzaklıkta uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen öğretmen Mehmet Şirin Yılmaz cinayetine ilişkin yazılı açıklama yapan Batman Valiliği, korucuların olay ile bir ilgisinin olmadığını iddia etti. Görgü tanıkları ve tanıkların verdiği ifadelerde olayın korucular tarafından yapıldığı yönünde basında çıkan haberlerin doğru olmadığını savunan valilik, haberlerin maksatlı olduğunu öne sürdü. Olayın her yönüyle araştırıldığı ve vatandaşlara gerekli bilgilendirmenin daha sonra yapılacağı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: “Kozluk ilçe merkezinde 29 Kasımda İnişli köyü öğretmeni Mehmet Şirin Yılmaz’ın öldürülmesiyle ilgili olarak, son günlerde başta yerel basın olmak üzere, bazı malum kesime yönelik yayın yapan internet siteleri ile ulusal basında asılsız, maksatlı, yönlendirici, devletimizi yıpratıcı ve koruculuk sistemini doğrudan hedef alan haberlere yer verilmektedir. Geçici veya gönüllü köy korucularımızın meydana gelen bu üzücü olayla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Söz konusu öldürme olayı adli makamlara intikal ettiğinden ve halen hazırlık soruşturması sürdüğünden dolayı daha fazla açıklama yapılamamaktadır. Olay şüphelisinin yakalanmasını müteakip konu ile ilgili vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirme yapılacaktır.” (BATMAN)


Batman’da 63 kişiye 25 Kasım soruşturması
BATMAN’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yapılmak istenen, ancak polis tarafından engellenen yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle 63 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
Batman’da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Yılmaz Güney Sinema Salonu önünden BDP Batman İl Örgütü binası önüne kadar yürüyüş yapmak isteyen kitleye polis sert müdahalede bulunmuştu. Müdahale sonucunda çok sayıda kişi yaralanmış ve 4 kişi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Olayın ardından Batman Cumhuriyet Savcılığı tarafından BDP Batman İl Eşbaşkanları ve yöneticileri, merkez ilçe yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 63 kişi hakkında soruşturma başlattı. Haklarında soruşturma açılan 63 kişi Pazartesi günü soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermeye gideceği belirtildi. (BATMAN)
ÖNCEKİ HABER

Tecavüze uğradı okuldan atıldı

SONRAKİ HABER

Gözaltına alındı 17 yıldır kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa