06 Aralık 2010 00:00

Uzmanlardan tepki

MECLİS’e sunulan torba yasaya bir tepki de uzmanlardan geldi. Gelir Uzmanları, Muhasebe Uzmanları ve Milli Emlak Uzmanları yaptıkları açıklamada, torba yasa tasarısında farklı bakanlıklarda ve...

Paylaş

MECLİS’e sunulan torba yasaya bir tepki de uzmanlardan geldi. Gelir Uzmanları, Muhasebe Uzmanları ve Milli Emlak Uzmanları yaptıkları açıklamada, torba yasa tasarısında farklı bakanlıklarda ve kurumlarda çalışmakta olan uzman ve uzman yardımcılarının ücret ve özlük haklarında yapılan iyileştirici düzenlemelerin kapsamına alınmadığı ifade edildi. Açıklamada, “Bu durum vatandaşa ilk elden hizmet veren Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın merkez ve taşra birimlerinde görev yapan Gelir Uzmanları, Muhasebe Uzmanları ve Milli Emlak Uzmanlarında büyük huzursuzluk yaratmıştır” denildi.
Türk Büro-Sen Maliye Şubesi, Büro Memur-Sen, Bağımsız Büro-Sen, Büro Hak-Sen, Gelir Uzmanları Derneği, Gelir İdaresi Gelir Uzmanları ve Yardımcıları Derneği, Muhasebe Uzmanları Derneği, Milli Emlak Uzmanları Derneği’nin başkanları yaptıkları ortak açıklamada, “Torba Kanun Tasarısı’nda yapılan düzenlemeler ile özellikle kurumların merkez teşkilatı personeli olan uzmanlarda iyileştirmeler yapılmış, bütçeye ilave bir yük getirmeyeceği halde, Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın merkez ve taşra birimlerinde görev yapan Gelir Uzmanları, Muhasebe Uzmanları ve Milli Emlak Uzmanları tasarıya dahil edilmeyerek mağdur edilmiştir” ifadelerine yer verdiler.
GELİR UZMANLARINA YER VERİLMEDİ
14 bin 324 uzman personeli ilgilendiren konu hakkında konuşan dernek ve sendika başkanları, “Tasarıda, diğer Bakanlıkların taşra teşkilatında görev yapan uzmanlık kadroları, sadece bu tasarıdan yararlandırılmak amacıyla merkezde toplandığı halde, bu tasarı ile getirilen düzenlemelerin aktif uygulayıcılarının görev yaptığı, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı taşra kadrolarında bunun neden yapılmadığı anlaşılamamıştır” dedi.
Ayrıca açıklamada, “Muhasebe Uzmanları ve Milli Emlak Uzmanlarının unvanları kaldırılarak, bir uzmanlık dalı olmayan, kariyer ve işlevsel olarak tanımlanamayacak Defterdarlık Uzmanı adı altında bir uzmanlık unvanı oluşturulmakta, Gelir Uzmanlarına ise tasarıda hiç yer verilmemektedir” ifadelerine yer verildi.
Tasarının bu şekilde yasalaşması halinde tasarının aktif uygulayıcıları olan uzmanların moral ve motivasyonlarının azalacağının ifade edildiği açıklamada, “Kamu personeli ücret dengesizlikleri daha da derinleşecek, iş barışı bozulacak ve bu durum büyük bir adaletsizliğe yol açacaktır. Muhasebe Uzmanı, Milli Emlak Uzmanı ve Gelir Uzmanlarının da hatırlanması gerekmez miydi” diye soruldu.
Açıklamada, kapsam dışı bırakılan uzmanların sayısının 14 bin 324 kişi olduğu dikkate alındığında bu durumun 100 bin kişiyi olumsuz yönde etkileyeceği ifade edildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

OSTİM işçilerinin sorunları konuşuldu

SONRAKİ HABER

‘Memur haklarına saldırıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...