6 Aralık 2010 00:00
Hastane temizlik işçileri mücadeleye devam dedi
BURHANİYE Devlet Hastanesinde çalışırken yasal haklarını istedikleri için işten atılan 11 işçi, mücadeleye devam etme kararı aldı. Haklarını istedikleri için 22 Kasım tarihinde işten atılan işçiler, işe iade davası açacaklar. İşçiler bugün basın açıklaması da yapacaklar.
Burhaniye Devlet Hastanesinde işten atılan işçiler, Emek Partisi Burhaniye İlçe Örgütünde bir araya gelerek, bundan sonra yapacaklarını konuştular.
Toplantıda ilk sözü alan Davut Balaban, işten atıldıktan sonra mücadeleye devam ettiklerini, Burhaniyede bulunan Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerle görüştüklerini ve destek istediklerini ifade etti. Genel-İş Sendikasının mücadelelerine destek sözü verdiğini söyleyen Balaban, EMEP, CHP, Burhaniye Belediyesi ile Balıkesir Belediyelerinin ve Alevi Kültür Derneğinin de kendilerine destek vereceğini ifade etti.
AKP BAŞKANINDAN NASİHAT
AKP İlçe örgütüyle de görüştüklerini belirten Balaban, AKP ilçe başkanı İmran Tolacıoğluna partilere ve sivil toplum örgütleriyle görüştüğümüzü desteklerini aldığımız ve AKPden de destek istediğimiz söyledik. Cevap olarak; bu işler partilerle olmaz, hakkınızı mahkemede arayın dedi. Basın açıklamasında yanımızda görmek istediğimizi söylediğimizde de basın açıklamasında da yanımızda olamayacaklarını söyledi. Ne gibi bir yardımınız olur bizlere dediğimizde de; tek taraflı dinlemek istemediğini ve müdürle görüşeceğini söyledi. Bu konuda siz mahkemeye başvurduğunuzdan dolayı benim yapabileceğim bir şey yok, bundan sonraki süreci adli makamlar belirler, yukarıda (bakanlıkta) bir tıkanıklık olursa o zaman bize başvurun dedi diyerek ilçe başkanının söylediklerini anlattı.
HEP KÖTÜ DAVRANDILAR
Ayşe Alan isimli işçi ise yıllardır çalıştıkları hastanede hep kötü muameleyle karşılaştıklarını anlattı. Geçtiğimiz yaz felç geçiren eşinin yanında refakatçi kalmasına bile izin verilmediğini söyleyen Alan, Eşim felç geçirdi, Edremite sevk edildi. Yanında refakatçi olarak kalmak istedim. Hemen işe dönmemi istedi müdür, dönmezsem çıkışımı vereceğini söylediler. Görme engelli kızım babasının yanında refakatçi olarak kaldı diye yaşadıklarını anlattı.
RÜŞVET TEKLİF ETTİLER
Hak arama mücadelesine üç dört kişi başladıklarını ifade eden Kezban Muştu, Amacımız geriye dönük haklarımızı aramaktı. 17 yıldır izinlerimizi, bayram izinlerimizi kullanamadık. Geriye dönük alacaklarımızı istedik. Sayımız 20 kadar yükselmişti. Sonra tek tek işten atılma korkusuyla arkadaşlardan dokuzu vazgeçti ve biz 11 kişi kaldık.
Bu süreçte arkadaşlarımız hastane müdürüyle görüşerek taleplerimiz iletiler ve müdür onlara ben size şirketten yedişer bin lira alayım, siz bu işten vazgeçin dedi. Kabul etmedik diye konuştu. Toplantıda bundan sonra neler yapacaklarını da konuşan işçiler işe iade davası açmaya karar verdiler. İşçiler ayrıca bugün basın açıklaması yapma kararı da aldılar.
Toplantı sonrası işçilerle sohbet eden Emek Partisi İlçe Başkanı Hasan Civelek; işçilerin hak alma mücadelesinde yanlarında olacaklarını söyledi.
(Balıkesir/EVRENSEL)
Halil Çamay
Evrensel'i Takip Et