07 Aralık 2010 00:00

Nazım Hikmet’in şiir defterine alıcı çıkmadı

ANKARA’DA önceki gün düzenlenen müzayedede Nazım Hikmet’in el yazısı ile derlediği toplam 239 sayfa ve 74 şiirden oluşan...

Paylaş

ANKARA’DA önceki gün düzenlenen müzayedede Nazım Hikmet’in el yazısı ile derlediği toplam 239 sayfa ve 74 şiirden oluşan defteri 22 bin liradan açık artırmaya sunuldu, ancak alıcı çıkmadı. Swiss Otel’de yapılan müzayedede Nazım Hikmet’in el yazısı ile derlediği, ‘Sesini Kaybeden Şehir’, ‘Kerem Gibi’, ‘Güneşi İçenlerin Türküsü’, ‘Yaşamak Kasidesi’, ‘Gece Gelen Telgraf’, ‘Mavi Gözlü Dev’, ‘Minnacık Kadın ve Hanımelleri’, ‘Karıma Mektup’ gibi 1921-40 yılları arasında yazdığı ünlü şiirlerini de içeren defteri yer aldı.
Şairin, ‘24- 1- 1937 Ankara 2’ ifadesiyle başladığı ve bazı şiirlerinin altına tarih ve yer adı da koyduğu bu defterde, kendisine ait şiirlerin yanı sıra çeşitli Amerikan şairlerinden 4 şiir tercümesi de yer aldı. 1913 yılında, henüz 11 yaşındayken şiir yazmaya başlayan ve yazdıklarını bu tarz defterlere kaydetme adeti olduğu bilinen Nazım Hikmet’in bu defterine 22 bin lira istendi.
Nazım Hikmet’in her birini ‘N.H.’ yazarak imzaladığı müsvedde olarak yazdığı ‘Yanmamış Cigara’ 1200 liradan, ‘Salkım Söğüt’ 2 bin liradan, “Köylü şiirleri’ 1500 liradan, ‘Nikbinlik’ 800 liradan ve ‘Bayramoğlu’ şiiri de 1500 liradan alıcı buldu. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kürtler dünya klasikleriyle kendi dillerinde buluşmalı

SONRAKİ HABER

Karikatür, sizi sevenleri bile kızdırabilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...