08 Aralık 2010 00:00

Konferansa çağrı yapıldı

ANKARA’da 12 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan “Sendikal konferans” için çalışmalar sürüyor.

Paylaş



ANKARA’da 12 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan “Sendikal konferans” için çalışmalar sürüyor. Sendikacılar dün gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla Ankaralı işçi ve emekçileri, işyeri temsilcilerini, sendikacıları ve emekten yana akademisyenleri Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonu’nda yapılacak konferansa katılmaya çağırdı.
Petrol-İş Ankara Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısına, Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, Tek Gıda-İş Bölge Temsilcisi Lütfi Ceylan, BES Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Fikret Aslan, Yol-İş 3 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Küçük ve Emek Partisi Ankara İl Yöneticisi İbrahim Akkaya katıldı.
BES 2 No’lu Şube Başkanı Fikret Aslan, sendikal hareketin varlığı ve yokluğuna ilişkin tartışmaların dünyada ve Türkiye’de uzun bir zamandır sürdüğünü belirterek, bu tartışmaların sendikal konferansın konusunu belirleyeceğini dile getirdi.
SALDIRI DİZGİNSİZ SÜRÜYOR
Aslan, “Sermayenin, özelleştirme, taşeronlaştırma, esnek çalışma uygulamaları başta olmak üzere biz işçi ve emekçilerin örgütlülüğünü dağıtmaya ve kazanılmış ekonomik haklarını elinden almaya dönük saldırısı ekonomik krizle birlikte dizginsiz bir şekilde sürüyor” diye konuştu. İş güvencesi ve sosyal haklar bakımından önemli hak kayıpları yaşandığına dikkat çeken Aslan, sendikaların “işçi sınıfının kitlesel örgütlenme ve mücadele merkezleri” olarak yeniden tartışılması gerektiğini dile getirdi. Aslan, sendikal hareketin yenilenmesinin dayanaklarının işçi ve emekçilerin ailesi ile birlikte örgütlenmesi, sendikal bürokrasiye karşı mücadeleye bağlı olduğunu söyledi. Sendikaların birliği ve sendikal rekabetin sona erdirilmesi için işyerlerinde birlik ve platformlar oluşturulması gerektiğini sözlerine ekleyen Aslan, daha fazla emekçinin mücadeleye çekilmesi için yapılması gerekenlerin konferansın önemli tartışma konuları olacağını söyledi.
DÜZENLEME KURULU
Konferansın düzenleme kurulunda şu sendikalar bulunuyor: Tez-Koop-İş 2 Nolu Şube, Petrol-İş Ankara Şube, TGS Ankara Şube, Petrol-İş Ankara Şube, TGS Ankara Şube, Genel-İş Çankaya-Gölbaşı Şube, Eğitim Sen Ankara 1 ve 2 No’lu şubeler, Eğitim Sen Ankara 1 ve 2 No’lu şubeler, BES 2 No’lu Şube, Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube, Yol-İş 3 No’lu Şube, Kültür Sanat-Sen Ankara Şube. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Deri işçileri mücadeleye hazır

SONRAKİ HABER

Performans dayatması korkutuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...