08 Aralık 2010 00:00

Memet Kılınçaslan Beylikdüzü’nde anıldı

EMEK Partisi Beylikdüzü İlçe Örgütü Memet Kılınçaslan’ı ölümünün 4’üncü yıldönümünde yaptığı etkinlikle andı.

Paylaş

EMEK Partisi Beylikdüzü İlçe Örgütü Memet Kılınçaslan’ı ölümünün 4’üncü yıldönümünde yaptığı etkinlikle andı. Memet Kılınçaslan’ın sendikacı ,devrimci sınıf hareketin doğal önderi kimliğinin anlatıldığı etkinliğine yaklaşık 140 kişi katıldı.
Şair Yazar Sennur Sezer Yazar Adnan Özyalçıner, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcı Sabri Topçu ve araştırma Görevlisi Sinan Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik Mehmet Kılınçaslan şahsında tüm sosyalizm ve demokrasi şehitlerine adına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Slayt gösteriminden sonra açılış konuşmasını yapan Merve Dinler Memet Kılınçaslan’ın bayrağını yukarılarda tutmanın yolunun Emek Gençliği’nin mücadelenin içinde daha aktif yer alınması ile gerçekleşeceğini belirterek Memet Kılınçaslan’ın mirası parti ve mücadele araçlarımızdır dedi.
SINIFA BAKIŞINDAN ETKİLENDİM
Etkinlikte ilk sözü alan Şair Yazar Sennur Sezer Hayatının son 15 yılındaki en büyük değişimi Memet Kılınçaslan ve Sabri Topçu sayesinde gerçekleştiğini belirterek “İlk bize geldiklerinde onlara sorduğum ilk soru ‘Neden bunca sosyalist parti varken neden Emek Partisi? Emek Partisi’nin bunlardan farkı ne olacak?’ diye sorduğumda bizi ikna eden onların sınıfa bakış açısı olmuştur” dedi.
KIRK AYAKLI KARINCA
Daha sonra söz alan Adnan Özyalçıner ise “Biz Kılınçaslan’la toplantılara gittiğimiz de genellikle Kılınçaslan benden önce kürsüye çıkar İşçilere direnci örgütlerdi direnmelerini önerirdi. İşçilere asla direnmekten vazgeçmemelerini söylerdi. Arkasından ben kürsüye çıkarken kulağıma eğilerek ‘yine mi kırkayak’ derdi. Ben hemen anlardım. Kırkayaklı karınca şiirini mutlak oku demek isterdi ve ben de her toplantı sonu bu şiir i okurdum şimdi yaptığım gibi” deyip kırk ayaklı karınca şiirin okudu.
SINIFINA BAĞLIYDI
Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu Memet Kılınçaslan’la kaynaşmalarının 88 1 Mayıs’ında olduğunu belirterek Kılınçaslan’ın sınıfa olan inancını, sendikal bürokrasiye karşı verdiği mücadeleyi anlattı. “Memet’ti Memet yapan özgürlük mücadelesine ve sömürüsüz bir ülkeye olan inancında en ufak bir tereddüt olmamasıydı ” diyen Topçu, bugün işçilerin örgütlenip direnmekten başka çarelerinin olmadığını, işçilerin politika yapmaya, sendikal bürokrasiye karşı mücadele etmeye başladığı oranda kimsenin işçilerin sırtından geçinemeyeceğini vurguladı.
İŞÇİ KURULTAYLARI MEMET BAŞKANA...
Sabri Topçu’dan sonra söz alan Sinan yıldız sendikal bürokrasiye karşı mücadelenin gerekliğini anlatarak “Bölgemizde işçi kurultayları yapılıyor, örgütlü iş yerleri ve örgütsüz işçiler bir araya geliyor” dedi. İşçilerin sendikal bürokrasi ve sendikalarını tartışmasını, sendikalarına sahip çıkarak yeniden yapılanma çağrısı yapmalarına değinerek “Eminim Memet başkan bugün yaşasaydı en çok buna sevinirdi” şeklinde konuştu. “Memet başkanın bize öğrettiği yoldan yürüyüp bu tür etkinlikler işçiler ile beraber olup onlar beraber mücadele örgütlememiz gerekiyor” diyen yıldız işçi kurultayına geniş bir şekilde katılım çağrısı yaptı.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ambulans çim tohumuyla dolu olunca...

SONRAKİ HABER

Çiftçilerin kuraklık korkusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...