09 Aralık 2010 00:00

YUMURTALI PROTESTOYU HAZMEDEMEDİ

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, konuşmacı olarak gittiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde öğrenciler tarafından yumurta yağmuruna tutuldu.

Paylaş

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, konuşmacı olarak gittiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde öğrenciler tarafından yumurta yağmuruna tutuldu.
Kuzu, Ankara Üniversitesi’nin düzenlediği “Türkiye’de Anayasa” konulu sempozyuma katılmak için Siyasal Bilimler Fakültesine geldi. Korumalar eşliğinde salona giren Kuzu, sloganlarla protesto edildi. Slogan atan öğrencileri alkışlayan Kuzu bir anda yumurta yağmuruna tutuldu. Korumaların açtığı iki şemsiye ile bir süre öğrencilerin protestosunun bitmesini bekleyen Kuzu, daha sonra salonu terk etti. “Kolektif yumurta şenliğine hoşgeldiniz” yazılı pankart açan öğrenciler ayrıca, İstanbul’da polis müdahalesine maruz kalan arkadaşlarının fotoğraflarını da hava kaldırarak, Kuzu’yu protesto ettiler.
Öğrenciler, Kuzu’yu protesto sırasında hafta sonu polisin müdahalesinde yaralanan Miraç Efe’nin posterini açtı.
Öğrencilerin tepkisinin bitmesini uzun süre kürsüde bekleyen Kuzu, öğrencileri alkışla protesto etti. Öğrencilerin tepkilerinin sürmesi ve yumurta atmaya devam etmeleri üzerine Kuzu, salondan polis kordonu eşliğinde dışarıya çıkartıldı.
Çevik Kuvvet polisi konferansın yapıldığı salona girerken, gazetecilerin içeri girmek istenmesi engellendi.
ÇİFTE STANDART
Öğrencilerin protestolarının ardından yaptığı açıklamada öğrencilere hakaretler yağdıran Burhan Kuzu, SBF Dekanı’nın da istifa etmesi gerektiğini savundu. Kuzu, kampüsten ayrılarak aracına binmek istediği sırada gazetecilerin soruları üzerine, “Yazık, yazık bu ülkeye... O yumurtaları yesinler, zihinleri açılır belki” dedi.
BATUM DA NASİBİNİ ALDI
Daha önce aynı salona gelen CHP Sözcüsü ve Genel Sekreteri Süheyl Batum da öğrencilerin protestoları ile karşılaştı. Toplantı salonunda sivil polis bulunduğunu da söyleyen öğrenciler, Süheyl Batum’a yönelik protestolarını sürdürdü. Öğrencilerin sözlü sataşmalarına rağmen bir süre daha konuşmasını sürdürmeye çalışan CHP Sözcüsü ve Genel Sekreter Batum, daha sonra salondan ayrıldı.
Kürsüde öğrencilerin protestosuna maruz kalan Batum, kendisini ve partisini savunarak, “Bunu bana da yapsanız, Burhan Kuzu’ya da yapsanız adı faşizmdir. Eğer burada Başbakan ya da Egemen Bağış olsaydı çoktan dayak yerdiniz” diye konuştu.
GENÇLERE SALDIRI
Burhan Kuzu’ya yapılan yumurtalı tepkiden sonra SBF’li öğrenciler salondan dışarı çıkmak istedi. Sivil polisler tarafından engellenmek istenen öğrenciler, dışarı çıktılar ancak bu sefer de çevik kuvvet polisi tarafından gaz bombasına maruz kaldılar. Öğrenciler, ‘Polis dışarı üniversiteler bizimdir’ sloganlarıyla Burhan Kuzu ve polisleri protesto ettiler. Burhan Kuzu’nun okuldan ayrılmasından sonra çevik kuvvet polisleri bir süre öğrencilerin dışarı çıkmasına izin vermedi. Öğrencilerin tepkileri üzerine polisler de kampüsü terkettiler. Akşamüzeri ise öğrenciler okuldan topluca çıkarak tepkilerini sürdürdüler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Orantısız güç değil işkence

SONRAKİ HABER

Polis devleti ya da demokratik devletHÜSNÜ ÖNDÜL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...