09 Aralık 2010 00:00

Asker Deş’in ölümü Meclis’e taşındı

BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, askerdeyken ailesine “intihar ederek öldü” denilen Taner Deş’in öldürülmüş olabileceği yönündeki iddiaları Meclis’e taşıdı.

Paylaş

BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, askerdeyken ailesine “intihar ederek öldü” denilen Taner Deş’in öldürülmüş olabileceği yönündeki iddiaları Meclis’e taşıdı.
Muğla Aksaz Deniz Üs Komutanlığı TCG Çandarlı gemisinde askerlik yaparken intihar ettiği söylenen Taner Deş’in, ölümünden 5 ay sonra ortaya çıkan mektubu Deş’in öldürülmüş olma ihtimalini akla getirdi. BDP Milletvekili Kurtulan, Milli Savunma Bakan’ı Vecdi Gönül’ün yanıtlaması için verdiği soru önergesiyle konuyu Meclis gündemine taşıdı. Kurtulan, soru önergesinde “İntihar ettiği belirtilen Taner Deş’e otopsi yapılmış mıdır? Yapılmışsa otopsi raporuna ilişkin bilgiler nedir? Otopsi raporunun hala ailesine verilmemiş olmasının gerekçesi nedir?” diye sordu. Muğla Aksaz Deniz Üs Komutanlığı TCG Çandarlı gemisinde alkol ve sigara kaçakçılığı yapıldığı yönündeki iddialara ilişkin olarak herhangi bir inceleme yapılıp yapılmadığını da soran Kurtulan, ailenin eline geçen mektupta yer alan iddialara ilişkin bir incelemenin başlatılıp başlatılmadığı sorusuna da cevap istedi. Kurtulan önergede, Bakan Gönül’e olayla ilgili başlatılan ilk incelemede, hangi yetkili ve askerlerin ifadesini alındığını sorarak, “Deş’in babasına askeri yetkililer tarafından ‘intihar olayını kafana takma, sen ne istiyorsan öyle bir belge düzenleriz’ söylendiği iddialarına ilişkin olarak herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?” sorularını yöneltti. (Ankara/EVRENSEL)



ÖNCEKİ HABER

Dersim’de orman arazisi 49 yıllığına askere kiralandı

SONRAKİ HABER

Polisin yaraladığı çocuğun durumu ağır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...