10 Aralık 2010 00:00

Erdal Eren’in gösterdiği yolda...

13 ARALIK 1980’de idam edilen Erdal Eren çeşitli bölgelerde anılacak. İstanbul Kartal’da, 12 Aralık 2010 Pazar günü Kartal Emek Gençliği tarafından Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlenecek.

Paylaş

13 ARALIK 1980’de idam edilen Erdal Eren çeşitli bölgelerde anılacak.
İstanbul Kartal’da, 12 Aralık 2010 Pazar günü Kartal Emek Gençliği tarafından Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlenecek. ‘Oğlunuz Erdal’ belgeselinin de gösterileceği etkinliğe Belgeselin yapımcısı Tevfik Taş ile Emek Partisi GYK ÜYESİ Aydınr Çubukçu da katılacak.
Erdal Eren’in idam edilmesinin yıldönümü yaklaşırken gençler de hazırlıklarını sürdürüyor. artal’da hazırlıklarını sürdüren gençlerle Erdal Eren’i konuştuk.
Yakacık Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Deniz Kaya, geleceğin işçileri olarak, Erdal Eren’in mücadelesini sahipleneceklerini söyledi.
EŞİT VE ONURLU BİR YAŞAM
Hatice Bayraktar Lisesi öğrencisi Rıdvan Cebe, can güvenliklerini olmadığı bir ülkede yaşadıklarını belirterek, “Bizler kendi kimliklerimizle eşit ve onurlu bir yaşam sürdürmek istiyoruz. Cinayetlerin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Biz Kürt gençleri taleplerimizle Erdal Eren’in bizlere gösterdiği yoldan mücadeleye katılıyoruz” dedi.
İbrahim İpek adlı işçi ise, Erdal Eren’in mücadelesininin genç işçilere örnek olduğunu söyledi.
MAMAK’TA ANILDI
Ankara Mamak’ta önceki gün düzenlenen anma etkinliğinde Erdal Eren’in uğruna yaşamını yitirdiği değerler için mücadelenin sürdüğü vurgulandı. Mamak Emek Gençliği tarafından düzenlenen ve çoğunlukla lise öğrencilerinin katıldığı anmada konuşan Emek Partisi Ankara İl Başkanı Selma Gürkan, Erdal Eren’in sömürüsüz bir dünya mücadelesini canı pahasına sürdürdüğünü belirterek, O’nu anmanın mücadelesine sahip çıkmakla olacağını dile getirdi.
GENÇLİĞİN YOLUNU AYDINLATIYOR
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hatice Coruk, Erdal Eren’in mücadelesinin ve mahkemedeki tutumunun bugün de gençliğin yolunu aydınlattığını ifade etti.
(İSTANBUL-ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

İhlaller pervasızca sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...