10 Mart 2011 13:37

Yılmazer kızağa çekildi

Ergenekon başta olmak üzere görev yaptığı son 4 yılda çok sayıda önemli operasyonu yöneten İstihbarattan Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in görevi değişti.İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Yılmazer'in sorumluluk alanını, 'Tanık Koruma' ve 'Bomba İm

Yılmazer kızağa çekildi
Paylaş

Ergenekon başta olmak üzere görev yaptığı son 4 yılda çok sayıda önemli operasyonu yöneten İstihbarattan Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in görevi değişti.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Yılmazer'in sorumluluk alanını, 'Tanık Koruma' ve 'Bomba İmha' şubelerine kaydırdı.

Ali Fuat Yılmazer'in İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki görevinden ayrılmasından sonra yerine atama yapılmadı. İstihbarat Şube Müdürlüğü bundan sonra direkt İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a bağlı olarak çalışacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstihbarat Daire Başkanlığı Şube Müdürü olarak görev yapan Yılmazer, 2007 yılında İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olarak atandı. Geçen yıl terfi etmesinden sonra 'İstihbarat'tan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'na' getirildi. Yılmazer'in adı, Nedim Şener'in 'İstihbarat Yalanları' ve Hanefi Avcı'nın 'Haliçte Yaşayan Simonlar' adlı kitaplarda da geçiyor.

Müdür Yardımcısı Yılmazer, hem Şener'i hem de Avcı'yı mahkemeye vermişti.

Bu beklenmedik görev değişikliğinin gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanmasının ardından gelmesi ise dikkat çekti.

Yılmazer’in, yeni görevlendirmeye ilişkin, dün akşam yakın mesai arkadaşlarına 'Bu nöbet devri. Çok fazla anlam yüklenmemeli. Polislik mesleğinde bunlar olur. Yeni görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız' dediği öğrenildi.

Ali Fuat Yılmazer, Ergenekon operasyonlarını başlatan ve yürüten isimdi. Türkiye'yi sarsan birçok operasyonda da aktif olarak görev aldı. Yılmazer, Ergenekon Balyoz, Kafes, Poyrazköy, şantaj ve casusluk çetesi gibi operasyonların yanı sıra çok sayıda örgüte yönelik çalışmalarda da büyük rol oynadı.

ÖNCEKİ HABER

‘Sözleşmeli er' yasalaştı

SONRAKİ HABER

"Toplu mezarları reva gören zihniyete bir çift sözümüz olmalı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa