12 Aralık 2010 00:00
Öğrenciler yandaş basından şikayetçi oldu
Genç-Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ali Tektaş, Dolmabahçede Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto eden öğrencilerle ilgili Zaman, Star, Akit gazeteleri ile Samanyolu ve Star Tvde çıkan haberlerde hedef gösterildiğini söyledi.
Tektaş, Bu yayın organları Genç Sen üyelerinin masum olmadıklarını ve profesyonel eylemci olduklarını kendilerince kanıtlamak için Emniyet tarafından servis edilen bazı eylem fotoğraflarıyla hedef göstermekte, öğrenci muhalefeti bu haberlerle sindirilmeye çalışılmaktadır dedi.
Şişlideki DİSK Genel Merkezindeki toplantıda Genç Sen adına basın açıklamasını okuyan Tektaş şunları söyledi: Öğrencilerin Sıra Kimde İnisiyatifi tarafından bu komployu protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasını gösteren fotoğraflarının Devrimci Karargâha Destek başlığıyla Emniyetçe servis edilmesi yeni bir komplonun, yeni bir tutuklama terörü dalgasının habercisi midir? Sıra biz öğrencilerde mi?
KUZUNUN AÇIKLAMALARI GÜLÜNÇ
Tektaş bu karalama haberlerine karşı suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Bianetin Burhan Kuzu amacınızın orduyu harekete geçirmek olduğunu söylüyor. Ne düşünüyorsunuz sorusunu ise şöyle yanıtladı: Bu açıklamalar bizi hayrete düşürdü. Darbe dönemlerinde kapatılan bir sendikaya bağlıyız. Bunlar gülünç iddialardır. Üstelik bu kurum yani DİSK darbe karşıtı bir kurumdur.
Genç Senden Emre Öztürk de Madem bu kadar suçluyduk da neden bugüne kadar tutuklanmadık. Başbakanın ısrarıyla öğrencilere karşı bir karaçalma uygulanıyor. Star, polis bülteni haline geldi. Ama bu iş kötüye gidiyor. Medyayı dayanışmaya çağırıyoruz dedi.
Genç Sen üyesi Aziz Güler, Eylemlere katılmak suç değildir. Ayrıca bir öğrenci yalnızca öğrenci eylemlerine de katılmayabilir dedi.
Güler, Medyanın bir bölümü bizi hedef tahtasına oturtabildiği gibi Hitleri de en masum insan gibi gösterebilir. Başbakan asılanlara ağlarken bizi de hedef tahtasına oturtuyor. Bize bir şey olursa teşhir mekanizması ile sorumlusu Başbakandır. Kurban ayini gerçekleştiriliyor diye konuştu. (Bianet)
Berivan Tapan
Evrensel'i Takip Et