13 Aralık 2010 00:00

‘İlerleyen demokrasi değil gericilik’

BAŞBAKAN'IN Rektörlerle yaptığı toplantısını protesto eden öğrencilere yönelik saldırılar Kütahya'da da protesto edildi.

Paylaş

BAŞBAKAN'IN Rektörlerle yaptığı toplantısını protesto eden öğrencilere yönelik saldırılar Kütahya'da da protesto edildi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri, bir öğrencinin bebeğini kaybetmesine kadar varan olaylara Cumhuriyet Caddesi'nde yaptığı yürüyüşle tepki gösterdi.
Emek Gençliği, Öğrenci Kolektifi ve Genç-Sen'in ortaklaşa yaptığı yürüyüşe; Eğitim Sen ve SES de destek verdi. Küçük Park önüne kadar yürüyen gençler burada bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamada; “12 Eylül Anayasa Referandumu’ndan sonra ülkenin demokratikleşeceği, özgürlüklerin artacağı, darbeyle ve darbecilerle hesaplaşılacağı ‘İleri demokrasi’ye geçileceğini söyleyen AKP Hükümeti’nin üniversitelere saldırıları günden güne artmaktadır. Özgürlüğü türbana indirgeyip, özgür düşünceleri üniversitelerden polis yoluyla uzaklaştırmak isteyen AKP 'ye geçit vermeyeceğiz. Dolmabahçe'ye yürümek isteyen üniversite öğrencilerin şiddete maruz kalması ve hamile bir kadına atılan tekmeler ‘hangi ileri demokrasinin ürünü’dür” denildi. (Kütahya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ERDAL EREN OLMAK İÇİN ÇOK NEDENİMİZ VAR

SONRAKİ HABER

ERDAL EREN’İN YOLUNDA MÜCADELEYE!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...