14 Aralık 2010 00:00

EMEP yöneticileri Çine’deydi

EMEK Partisi Aydın İl Yöneticileri Çine ilçesinde bulunan maden işçileriyle ve köylülerle bir araya geldi.

Paylaş

EMEK Partisi Aydın İl Yöneticileri Çine ilçesinde bulunan maden işçileriyle ve köylülerle bir araya geldi. Eğitim Sen Çine Temsilciliğinde yapılan toplantıya, İl Başkanı Abdurrahman Saran, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Ali Üçek, Tekin Arslan ile Dev Maden-Sen Eğitim, Örgütlenme Uzmanı Yılmaz Kızılırmak ve işçiler katıldı.
En büyük sorunlarının silikozis meslek hastalığı olduğunu ifade eden işçiler, ücretlerinin düzenli ödenmediğini, şirketten üç aylık alacaklarını bulunduğunu belirterek geçimlerini banka kredileri ile sağladıklarını söylediler.
Toplantıya katılan bir işçi uzun yıllar maden şirketinde çalıştığını söyleyerek, “Ankara Keçiören Meslek Hastalıkları hastanesinde benim için tozlu ve dumanlı işlerde çalışamaz raporu verdiler. Şirket yöneticileri bu raporu bahane ederek beni işten çıkardı. Benim durumumda Çine’de çok sayıda maden işçisi var. Bir çok arkadaşımız bu hastalık nedeniyle öldüler” dedi.
Dev Maden-Sen Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı Yılmaz Kızılırmak, Sendikalar Yasası’nda düzenlemeler yapıldığını dile getirdi. Yapılacak değişikliklerde işyeri ve işkolu barajlarının kalkacağını belirten Kızılırmak, “Ayrıca üye olurken istenen noter şartı da kalkacak. Bu konudaki mevcut şartlar örgütlenme önünde en büyük engellerden biridir” dedi.
Toplantının sonunda bir komite oluşturuldu. Komitenin meslek hastalıkları nedeniyle işinden atılan işçileri tespit etmesi ve sonunda da toplu olarak dava açılması konusunda karar verildi.
İBRAHİM KAVAĞI
KÖYÜNE ZİYARET
Maden işçilerinin sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları aramak için Çine’ye gelen EMEP yöneticileri toplantının ardından İbrahim Kavağı köyündeki rüzgar enerjisi santrali konusundaki mücadeleye destek vermek için buraya gittiler.
Köye giden ekibi köy kahvesinde çok sayıda köylü karşıladı. Görüşmeler devam ederken Egeçep’in daveti üzerine Av. Kasım Demirtaş ve Av. Esra Yoldaş Çelik de toplantıya katıldı.
Köy kahvesinde konuşan Abdurrahman Saran, köylülerin mücadelesinin haklılığına dikkat çekti. Saran, “Haklı mücadelenizde tüm gücümüzle sizlerin yanında olacağız. Madran Dağı’nda kurulacak olan santralin sizlerin yaşam alanlarına zarar vereceği görülüyor. Kimse izniniz olmadan, sizlerin yaşam alanlarına müdahale edemez, meralarınıza bir kazma bile vuramaz. Bundan şüpheniz olmasın” dedi.
Daha sonra köylülerle konuşan Aydın Barosu Avukatlarından Av. Kasım Demirtaş, “Bugün buraya çevreci ve avukat kimliğimle geldim. Rüzgar enerjisi santrali kurulmasına karşı çıkmanızı, haklı nedenlerinizi ve bu konuda verdiğiniz mücadeleyi destekliyorum” dedi.
“Burada kurulacak santral diğer elektrik üretim sistemine göre daha temiz bir projedir. Ancak bu santrali sizlerin yaşam alanlarınızda kurmak istiyorlar. Yüksek miktarda elektrik üretecek olan bu santral çevredeki ağaçlara, buralarda yaşayan canlılara zarar verecektir” diyen Demirtaş, köylülere hukuki olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
(Aydın/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gençlik Erdal’ın yolunda emeğin saflarında!

SONRAKİ HABER

DİRENİŞ ALANINDA HUKUK EĞİTİMİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...