18 Kasım 2011 10:05

İşçiler platformu sahiplenmeli

Sendikal Güçbirliği Platformu’nun bölge toplantılarında sıra Ankara’da. Yarın Sürmeli Hotel’de yapılacak olan bölge toplantısı öncesinde görüştüğümüz şube başkanları, daha güçlü bir konfederasyon ve daha güçlü bir işçi hareketi için Türk-İş Genel Kurulu

İşçiler platformu sahiplenmeli
Paylaş
Cem Gurbetoğlu

BAŞARIYI SINIFIN SAHİPLENMESİ GETİRECEK

Tez Koop-İş Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Barın, sendikal harekette yeni bir soluk yaratmak ve Türk-İş’i içinde bulunduğu ataletten kurtarmak için Sendikal Güç Birliği Platformunun önemli bir adım olduğunu söyledi. Platformun sınıf hareketi ve gerçek anlamda sendikacılık yapanlar için bir kıvılcım olduğunu vurgulayan Barın, belirtilen hedeflere ulaşılmasının yegane yolunun ise işçi sınıfının sahiplenmesinden geçtiğini söyledi. Bu nedenle platform içinde yer alan sendikaların doğrudan işçilerle bir araya gelerek derdini anlatmaya çalıştığını kaydeden Barın, başarıya ulaşacaklarına ve Türk-İş içerisinde yanlış giden uygulamaları değiştireceklerine inancını dile getirdi.

‘DAHA DA GENİŞLEMELİ’

Barın, “Çalışmalarımız, işçi hareketi üzerindeki kalın tabakanın atılması için bir çatlak yaratacaktır. İnanıyorum ki; 10 sendika genel merkeziyle sınırlı kalmayıp, zaman içerisinde birçok sendikayı ister istemez harekete geçirecek, sınıfa dönük yüzünü ortaya çıkartacak, sendikaları kısır tartışmalardan çıkarıp, ortak çıkarlar için harekete geçirecek” dedi. Bu hareketin Türk-İş Genel Kurulunda delegelerle buluşmasının önemine dikkat çeken Barın, “Ankara’da Türk-İş var” sözünün söylem olmaktan çıkıp, hayata geçmesi için genel kurula büyük görev düştüğünü vurguladı. Barın, “Bu hareket, oy oranı ne olursa olsun, uyuyan devi uyandırmak için bir kıvılcım çakacaktır. Biz sendikacıların ve sendikaların hatalarının dillendirilmesi, kamuoyu ve delegelerle paylaşılması için bir şans olarak görüyorum. Bence genel kurul, bu kıvılcımın çakılmasının kongresi olacak” diye konuştu.

“Türk-İş tüm işçilerin. Ama yönetim şeklinin yanlış istikamette gittiği, işçilerin çıkarlarından başka şeylere hizmet eder hale geldiği gündeme getirilmeli” diyen Barın, daha önce münferit çıkışlar halinde gündem olan bu eleştirilerin, ilk kez bu kadar organize şekilde dillendirileceğinin altını çizdi.

‘GENEL KURULDAN SONRA DA BİRLİKTEYİZ’

Birlikteliğin genel kuruldan sonra da devam edeceğini kaydeden Mustafa Barın, “Biz platformda yer alan sendikaların Ankara şubeleri olarak, genel kurul nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, bu hedefler doğrultusunda birlikte hareketimizi sürdüreceğiz. Ankara’da gerek toplumsal olaylarda, gerekse çalışma hayatına ilişkin konularda (Türk-İş’i de yıpratmayacak şekilde) çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yüzü işçiye dönük, kişisel, işçinin menfaati doğrultusunda hareket edecek, yöneticilerin siyasi görüşünü değil, işçilerin siyasetini gözetecek bir sendikal hareket için çalışacağız” diye konuştu.

İŞÇİLER İÇİN AÇIK KÜRSÜ

Barın, yarın yapılacak toplantı için işyerlerini broşürler ve afişlerle bilgilendirdiklerini, büyük işyerlerinde de toplantılar yaptıklarını anlattı. İşyerlerinden çok olumlu tepkiler aldıkların aktaran Barın, “Bu hareket uzun soluklu. Yılların birikmiş sorunlarını hemen çözemeyebiliriz.  Ama başarıya ulaşacak. Bunun için işçilerin görüşleri bizim için çok önemli. Cumartesi günü yapılacak toplantıyı da işçiler için bir açık kürsü olarak düşünüyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


‘HAKKIMIZA SAHİP ÇIKAN BİR TÜRK-İŞ İÇİN’

Belediye-İş Ankara EGO Şubesi Başkanı Mahmut Kızıltuğ da, platformun üyelerinde ve kendisinde büyük beklenti yarattığını söyledi. İşçi sınıfının karşı karşıya olduğu sorunların çözümünde daha aktif rol oynayacak bir Türk-İş’e ihtiyaç olduğunu kaydeden Kızıltuğ, “İşçi sınıfının beklentiler var. Kıdem tazminatı işçiler için çok önemli bir hak. Bu hakkımıza Türk-İş’in sahip çıkması en büyük beklentimiz. Kimseden talimat almayan, yüzü sınıfa dönük, daha demokratik, daha mücadeleci bir Türk-İş istiyoruz” dedi. Birlikteliğin 10 sendikayla sınırlı kalmayacağını ve genişleyeceğini belirten Kızıltuğ, daha güçlü bir Türk-İş ve daha güçlü bir sendikal hareket için herkesi el ele vermeye çağırdı. Kızıltuğ, cumartesi günü üye ve yöneticileriyle toplantıya katılacaklarını duyurdu.

ÖNCEKİ HABER

Bir cinayetin araçları ve anatomisi

SONRAKİ HABER

Bilime tecrit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...