10 Mart 2011 12:22

AKP ve şirketlere karşı yaşamı savunmaya!

14 Mart Uluslararası Nehirler, Su ve Yaşam için Barajlara Karşı Eylem Günü öncesinde, Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu’nun çağrısı üzerine bir araya gelecek olan onlarca yaşam alanı savunucusu, 13 Mart Pazar günü saat 13.00’da başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok kentindeki AKP il bina

AKP ve şirketlere karşı yaşamı savunmaya!
Paylaş

‘MUNZUR YASALARI GEÇERLİ OLUR’

Munzur Koruma Kurulu Başkanı Hasan Şen, AKP’nin seçim sürecine girerken iki yasa hazırladığını ve her iki yasanın da çevrenin tahribatını kolaylaştıran yasalar olduğunu belirterek, “‘Bu yasaları çıkartmayın, bu yasalar bizi öldürür’ demek için AKP’nin önünde eylem yapacağız. Biz bu her iki yasaya da karşıyız. Bu yasalara karşı olduğumuzu söylemek için gidiyoruz. AKP’yi uyarıyoruz. AKP bu kanunları çıkartırsa, bundan sonra Munzur’da Munzur’un kanunları geçerli olur, AKP’nin kanunları geçerli olmaz” dedi.

‘HALKI HİÇE SAYDINIZ’

“Şirketlerin ve hükümetin yaşam alanlarından ellerini çekmesi için AKP önündeyiz” diyenlerden biri de Karadeniz İsyandadır Platformu üyesi Mustafa Cevdet Arslan. Suyun ve doğanın metalaştırılmasına karşı olduklarını belirten Arslan, AKP’yi de çıkartmaya çalıştıkları iki yasa ile ilgili uyaracaklarını belirtti. Doğa ve çevre yıkımlarının en fazla AKP döneminde yaşandığına işaret eden Arslan, “AKP’ye ‘Yaşamı ve doğayı yok eden bütün projeler derhal iptal edilsin. Suyun ticarileştirilmesi oyunlarına son verin. Halkı hiçe sayan yasalarınızı acilen geri çekin’ diyeceğiz” dedi.

‘MERAYA HES YAPMAK HANGİ KANUNDA VAR?​’

Loç Vadisi Koruma Platformu’ndan Erdinç Ay, AKP döneminde çıkartılan kanunlarla doğa tahribatının arttığını belirtenlerden. AKP’nin değiştirdiği kanunlarla meralara bile HES yapılabildiğini anlatan Ay, “AKP Hükümeti yanlış yapıyor. Biz bu yanlışı kendilerine anlatmak için AKP binaları önünde eylemdeyiz. Basın açıklamamızı yapacağız. Sözümüzü söyleyeceğiz. Merayı da korumaya alan devletti, şimdi korumadan çıkartan yine devlet. Bu ne çelişki? AKP yanlış kanunlar çıkarma peşinde. Biz yaşam alanı savunucuları olarak kendilerine uyarımızı yapacağız” diye konuştu.

‘ERGENE’Yİ TALAN ETMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Ergene İnisiyatifi üyesi Necla Demirci ise, Ergene’nin verimli topraklarının, suyunun fabrikalarca kirletildiğini ifade etmek için AKP binası önünde olacaklarını söyledi. “Sermayenin pervasız bir şekilde Ergene’yi talan etmesine izin vermeyeceğiz” diyen Demirci, hükümete kendi binaları önünden seslerini duyuracaklarını ifade etti.
 

‘YAŞAM ALANLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ’

Ekoloji Kolektifi üyesi Emre Baturay Altınok da, ‘paranın saltanatına inat yaşasın hayat’ şiarı ile AKP’ye yürüyeceklerini dile getirdi. AKP’nin rant çevrelerinin lobisi ile hazırlanan sözde tabiatı koruma yasalarına karşı yaşam alanlarına sahip çıkacaklarını ifade eden Altınok, “Eko-sosyalistler olarak yaşam alanlarımızın özelleştirilmesine karşı suyuna, toprağına, kültürüne sahip çıkanlarla bugüne kadar hep birlikte yürüdük, bundan sonra da yürümeye devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

16 Martta yine Fethiye’de buluşuyoruz!

SONRAKİ HABER

Savaşa karşı barış, barış için Newroz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...