17 Şubat 2011 04:57

Trafalgar’dan Tahrir Meydanı’na selam

MISIR’da halkın demokratik devriminin ardından, dünya halkları Mısır halkını selamlıyor. Önceki gün bütün dünyada 16 ülkede toplam 46 şehirde yapılan destek gösterilerinde dayanışma mesajları verildi.Bir çok şehirde olduğu gibi Londra’da da Trafalgar Meydanı’nda bir gösteri yapıldı. İngiltere Sendikalar

Trafalgar’dan Tahrir Meydanı’na selam
Paylaş
Arif Bektaş

MISIR’da halkın demokratik devriminin ardından, dünya halkları Mısır halkını selamlıyor. Önceki gün bütün dünyada 16 ülkede toplam 46 şehirde yapılan destek gösterilerinde dayanışma mesajları verildi.
Bir çok şehirde olduğu gibi Londra’da da Trafalgar Meydanı’nda bir gösteri yapıldı. İngiltere Sendikalar Konfederasyonu ve Uluslararası Af Örgütü’nün ortak çağrısı ile yapılan gösteriye 3 bin kişi katıldı. Sık sık Mısır ve Tunus halkının mücadelesinin yüceltildiği İngilizce ve Arapça sloganların yanı sıra, Trafalgar’dan Tahrir’e selam sloganları da atıldı.
Yapılan konuşmalarda, Tunus ve Mısır halkının örgütlü gücünün başarıya ulaştığı ve işçilerin ve halkın örgütlü gücünün karşısında, yeri en sağlam diktatörlerin bile sökülüp atılacağı vurgulandı.
İŞÇİLERİN ETKİSİ
Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharian Burrow da gösteriye katılarak yaptığı konuşmada, işçilerin grevinin Mısır’da önemli etkisinin olduğunu ve sonuç verdiğini söyledi. Burrow, İşçilerle birlikte bütün halkın örgütlü ve kararlı tutumunun demokrasi ve özgürlük yolunu açtığını belirtti. Henüz her şeyin bitmediği, bundan sonra da zor işlerin olduğu ve bunların en başında geleninin askerin yönetimden alıkonulması gerektiğini belirten Burrow, Mısır halkına destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.
İngiltere Sendikalar Konfederasyonu (TUC) Genel Sekreteri Sally Hunt da konuşmasında, Kahire ve Şueyş’deki işçi grevlerinin önemli rol oynadığını belirterek, 6.5 milyon sendikalı İngiliz işçisi adına Mısır halkını selamladığını söyledi.
Yapılan diğer konuşmalarda da, iki diktatörün gittiği ve sırada başka diktatörlerle baskıcı rejimler olduğu belirtilerek, diktatörlerin gittiği ülkelerde İngiliz ve Amerikan politikalarına dayanılmaması uyarısı da yapıldı. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fransız basını: Sırada kim var

SONRAKİ HABER

Şili’de deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...