3 Şubat 2011 00:00
Vadiler Rizede birleşecek!
ÖZELLİKLE Doğu Karadeniz Bölgesinde yapılması planlanan HES projelerinin doğal yaşam alanlarına verdiği geri dönüşümsüz zararlara karşı mücadele yürüten Derelerin Kardeşliği Platformu, 5. Genişletilmiş Bölge Koordinasyon Kurulunu bu kez Meclis oluşturarak gerçekleştirecek.
YÜRÜTME KURULU SEÇİLECEK
Derelerin Kardeşliği Platformundan yapılan yazılı açıklamaya göre, aynı zamanda 11 kişilik Yürütme Kurulu üyelerinin de seçileceği Meclis toplantısında, Derelerin Kardeşliği Platformunun bileşenleri arasında yer alan sivil toplum örgütleri ile vadiler ve anakentlerdeki temsilcilikler kendi içlerinde seçecekleri 3er kişilik ekiple temsil edilecekler. DEKAP Meclisinde ayrıca, platform çatısı altında oluşturulan hukuk çalışma grubu ve bilim kurulu gibi kurullar ile çeşitli sendika, meslek örgütü ve diğer oluşum guruplarından da birer kişi temsilci olarak katılacak.
Açıklamada ayrıca, başta Rize ve Artvin olmak üzere, Trabzon, Giresun, Ordu, Erzurum, Ardahan, Kars, Gümüşhane, Samsun, Sinop, Tokat, Amasya, Bartın ve Zonguldaktaki vadilerden gelecek ekiplerin, Derelerin Kardeşliği Platformu Meclisini oluşturacağı, aynı zamanda bir temsilciler meclisi şeklinde çalışacak olan Meclisin, gelecek dönemdeki Yürütme Kurulu da seçilecek.
Platformun Yürütme Kurulu Başkanlığını sürdüren Mehmet Gürkan, ilk etapta oluşturulacak olan Meclisin 2 yıl süreyle, seçilecek olan Yürütme Kurulunun da bir yıl süreyle görev yapmasının planlandığını ancak; aynı zamanda bir çalışma tüzüğünün de oluşturulacağı kaydetti.
TOPLANTI 5 ŞUBATTA
Gürkan Meclis toplantısının 5 Şubat Cumartesi günü Saat:11.00da, Rize Tek Gıda-İş Sendikası Konferans Salonunda toplanacağını ve aynı gün Meclis çalışmalarının tamamlanacağını da sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et