10 Mart 2011 11:42

Gebze’de ‘torba soruşturması’

Tüm Türkiye’de 11 Şubat’ta torba yasasının geri çekilmesi için yapılan basın açıklamalarının Gebze ayağını oluşturan eylemi gerçekleştiren Eğitim Sen Gebze Şubesi yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı.Eylem yapldığı dönem Şube Başkanı olan Orhan Kaya olay hakkında şu açıklamayı yaptı: &l

Gebze’de ‘torba soruşturması’
Paylaş

Tüm Türkiye’de 11 Şubat’ta torba yasasının geri çekilmesi için yapılan basın açıklamalarının Gebze ayağını oluşturan eylemi gerçekleştiren Eğitim Sen Gebze Şubesi yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Eylem yapldığı dönem Şube Başkanı olan Orhan Kaya olay hakkında şu açıklamayı yaptı: “Eğitim Sen Gebze Şubesi Gebze’deki emek ve demokrası güçlerinin de desteğini alarak yaklaşık 100 kişiyle AKP Gebze ilçesi önünde basın açıklaması yaptık. Torba yasasının geri çekilmesini istedik . Herhangi bir olay olmadığı halde Gebze Savcılığı, şube yönetim kurulu, EMEP yöneticileri, ÖDP, ESP ve demokrası mücadelesinde tanınmış kişiler hakkında soruşturma açılması için emniyete talimat verdi. Bunun üzerine polis  ifade almaya başladı. Biz yıllardır sendikal haklar için demokrasi  ve özgürlük için mücadele yürütmekteyiz. Basın açıklamasının demokratik bir hak olduğunu, meşru olduğunu savunuyoruz. Bu tutumun AKP’ye şirin gözükme olduğunu düşünüyorum. Kınıyorum.”

GEBZE ŞUBESİ KONGRESİ YAPILDI

Öte yandan Eğitim Sen Gebze Şubesi kongresi yapıldı. 6 Mart Pazar günü yapılan kongre öncesi yapılan toplantılarda en geniş katılımlı bir yönetim kurulu oluşturulması kararı alanmıştı. Kongrede anlaşma doğrultusunda bir yönetim kurulu oluşturuldu. Yönetimde Emek Hareketi, Demokratik Emek Hareketi, Demokratik Sendikal Muhalefet (DSD) ve dergi çevreleri yer aldı.

Yönetimin görev dağılımı şu şekilde gerçekleşti: Şube başkanı; Güngör  İrdem, Şube sekreteri; Tarık Zerman.. Yönetimdeki diğer isimler, Serdar Dikkatli, Vedat Safi,  Eyyüp Özkılavuz, Yüksel Poyraz, Cüneyt Esirgemez oldu. Üst kurula ise; Orhan Kaya, Serdar Dikkatli, İsmet Şimşek seçildi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TARGEL’e bir tepki de Tarım Orkam-Sen’den

SONRAKİ HABER

İçimizden Biri: 37 + 11

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...