15 Haziran 2015 14:30

HES şantiyesinde pazarlık çağrısı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun, Arhavi’de yapılması planlanan Kavak Hidro Elektrik Santrali için arazisini satmak istemeyen vatandaşı HES şantiyesine çağırarak pazarlık yapmak istemesine halk büyük tepki gösterdi.

Paylaş

Hamdi GÖKDENİZ
Artvin

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun, Arhavi’de yapılması planlanan Kavak Hidro Elektrik Santrali için arazisini satmak istemeyen vatandaşı HES şantiyesine çağırarak pazarlık yapmak istemesine halk büyük tepki gösterdi. Görüşmelere katılmayan Arhavililer, arazilerini satmayacaklarını yinelerken, “HES’i yapacak firma olan MNG’nin şantiyesine resmi bir kurum tarafından çağrılmamız yapılan kamulaştırma işleminin kimin yararına olduğunu gösterdi” dedi. Halk avukatları aracılığıyla, EPDK’ya yolladıkları yazıyla durumun kabul edilemeyeceğini ifade etti.

ACELE KAMULAŞTIRMA DANIŞTAYDAN DÖNMÜŞTÜ

Kavak HES için kullanılması planlanan arazilere önce acele kamulaştırma yöntemi ile el konulmak istenmiş, Danıştay’a açılan dava sonucunda karar durdurulmuştu. Ardından EPDK vatandaşlara normal kamulaştırma prosedürü içerisinde pazarlık çağrıları yapmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Til Ebyad-Akçakale sınır kapısı YPG denetiminde

SONRAKİ HABER

İş makinesine izin vermediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa