27 Ekim 2006 21:00

Baykal, 'Dimyat'a pirince' giderken...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, merkez sağ seçmenlerin önemli bir kısmının ilk genel seçimde partisine destek verme eğilimi içine girdiklerini iddia ederek, bunun CHP'nin ideolojik kimliğinde değişiklik anlamına gelmediğini ve sol oyların kaybına yol açmayacağını savundu. Baykal, CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi'ne katıldı. Merkez sağ tabandan CHP'ye yöneliş bulunduğu yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine Baykal, her seçimin içinde 'sürpriz faktörü' bulunduğunu, seçmenlerin her seçimde bir öncekiyle aynı doğrultuda oy kullandıklarının iddia edilemeyeceğini savundu.

'Çığrından çıktılar' Baykal, vatandaşların Türkiye'nin 'ulusal bütünlüğüne, kimliğine yönelik çok ciddi tehlike ve tehditlerin ortaya çıkmaya başladığını' gördüğünü savunarak "Bugünkü iktidarın beklenen, kararlı, net, cesaretli bir tavrı sergilemediğini ve bunun sonucunda Türkiye'ye yönelik planların cesaret bulduğunu ve çığırından çıktığını görüyor insanlar" dedi.

Ağar'a yanıt CHP'nin 'ulusal bütünlüğü', sosyal demokrasiyle ters bir kavram olarak algılamadığını savunan Baykal, Türkiye'de her demokratın öncelikle cumhuriyetçi olması gerektiğini, demokrasi ile cumhuriyet arasında çelişki bulunmadığını savundu. Baykal, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Güneydoğu'da yaptığı açıklamanın anımsatılması ve CHP'nin 'terör' sorununun çözümüne yönelik önerilerinin sorulması üzerine, Türkiye'de 'terör' sorunu bulunduğunu, bu sorun karşısında temenni ifade etmenin, çözüm önermek anlamına gelmediğini söyledi.

Evrensel'i Takip Et