20 Ekim 2006 21:00

Türkleri 'seven' Papa
   Masonik örgüt üyesiydi!

Papa 16. Benediktus'un, İslamiyet ve peygamber ile ilgili sözlerinin yarattığı tartışma sürerken, bir 'moral haber' olarak Papa 23. Jean'ın, Türkler konusunda kaleme aldığı yeni bir mektup yayınlandı.

Paylaş
Papa 16. Benediktus'un, İslamiyet ve peygamber ile ilgili sözlerinin yarattığı tartışma sürerken, bir 'moral haber' olarak Papa 23. Jean'ın, Türkler konusunda kaleme aldığı yeni bir mektup yayınlandı. Haberde, Türkiye'de Vatikan'ın temsilciliğini de yapmış olan Papa 23. Jean'ın, "Türkleri seviyorum" sözleri yer aldı. Ancak sözü edilen Papa, Masonik örgüt olarak bilinen "Illuminati" adlı Masonik örgütün üyesiydi.

AA, 19 Ekim 2006 Anadolu Ajansı (AA), önceki gün, Türkiye'de Vatikan'ın temsilciliğini de yapmış olan Papa 23. Jean'ın, Türkler konusunda kaleme aldığı yeni bir mektup yayınlandığını bildiren bir haberi servise koydu. Roma Katolik Kilisesi'nin 1958-1963 yıllarında ruhani liderliğini yapmış olan Papa 23. Jean, 1936'da İstanbul'dayken kaleme aldığı mektubunda, "Bir papaz, bir çoban ve Papalık temsilcisi olarak Türkleri sevmek benim görevim. Onları, kurtarılmaları gerektiği için seviyorum. Katolik Levanten evlatlarımın çoğunun yüreğindeki duyguların benimkilere ters olduğunu biliyorum. Ama bu beni rahatsız etmediği gibi, cesaretimi de kırmıyor" ifadelerini kullanıyor. 23. Jean'ın gün yüzüne ilk kez çıkarılan mektubu, torunu Marco Roncalli tarafından hazırlanan "23. Jean Tarihteki Bir Hayat" (Giovanni XIII. Una vita nella storia) adlı kitapta yer alıyor. 23. Jean'ın mektup ve yazılarının derlenmesinden oluşan kitap, Mondadori Yayınevi tarafından önceki gün piyasaya sürüldü. 23. Jean, Papalık tahtına oturmadan önce 1935-1944 yılları arasında İstanbul'da Papalık temsilcisi olarak görev yapmıştı. 2000 yılında kendisine Vatikan tarafından "Azizlik" payesinin verilmesi sırasında, İstanbul'da Vatikan temsilciliğinin yer aldığı Ölçek Sokak'ın ismi de "Papa Roncalli Sokak" olarak değiştirilmişti. Aynı yıl Türk Kültür Bakanlığı, "Jean XIII. Ami des Turcs" (23. Jean Türk dostu) adıyla Fransızca bir kitap da yayımlamıştı.

Milliyet, 6 Eylül 2000 Ancak, Papa 23. Jean hakkında, 6 Eylül 2000 tarihli Milliyet gazetesinde, "'Aziz Papa' gizli örgüt üyesi çıktı" başlıklı bir haber yayımlanmıştı. Milliyet'in haberinde, Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın da katıldığı Vatikan'daki törende azizlik mertebesine ulaştırılan Papa 23. Jean'ın, İstanbul'da görev yaptığı yıllarda "Illuminati" adlı gizli Masonik bir örgüte üye olduğu ve 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Milli Birlik Komitesi'nce idam edilmesini engellemek için girişimde bulunduğunun öne sürüldüğü kaydediliyordu. Araştırmacı Aytunç Altındal, 27 Haziran 1992'de Milliyet'te yayınına başlayan ve bir hafta süren "Vatikan-Fener ve Bir Gizli Örgüt" adlı yazı dizisinde, gerçek adı Angelo Roncalli olan Papa 23. Jean hakkında şu iddialarda bulundu: "Katolik Kilisesi, Katoliklerin bazı örgütlere üye olmalarını kesin yasaklamıştır. Üyelikleri saptananların aforoz edilecekleri duyurulmuştur ama birçok kardinal, kilisenin dolaylı onayını alarak yasak listesinde en başta yer alan gizli örgütlere üye olabilmişlerdir. Venedik Piskoposu Roncalli de papalığa kadar yükselebilmiş bu tip adamlardan biriydi." Papa 23. Jean ile Türkiye arasında kurulan bağ, ortak düşman SSCB'ye karşı birlikte mücadeleyi öngörmekteydi. Rocalli, Illuminati'nin sadece yüksek ve seçkin üyelerini kabul ettiği, aristokratik ve kendini Yeni Dünya Düzeni'ne adamışlık gibi ulvi bir amaçla birleşmiş ve bunun uğruna dünyadaki siyasi, kültürel ve askeri hareketleri yönlendirmeye çalışan Thule Gesellschaft'ın üyesiydi. Rocalli, bu gizli Alman örgütünün ayırıcı sembollerinden biri olan Gül ve Haç'ı da asasına işlemişti.

ÖNCEKİ HABER

Baykal yine suçladı!

SONRAKİ HABER

İşçiyle dalga geçiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...