10 Mart 2011 10:27

TGC'nin internet sitesine saldırı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin(TGC) internet sayfası hack'lenerek sayfaya giriş engellendi. Olayın üzerine bir açıklama yapan TGC, bunun basın özgürlüğüne tahammülsüzlüğün en güzel örneği olduğunu dile getirirken Gazetecilere Özgürlük Platformu(GÖP) dönem başkanı ve Türkiye Gaze

TGC'nin internet sitesine saldırı
Paylaş

Son dönemde gazetecilere yönelik baskı, saldırı ve tutuklamalara ilişkin Cemiyet’in tepkileri dikkate alındığında, bu saldırıyı yapanların kim olduğunu tahmin etmek güç olmasa gerek. Siteye girişi engelleyenlerin koyduğu yazı, yorumu okura bırakarak, aynen veriyoruz:

 

İTİRAZ EDİYORUM!


Ak Parti iktidara geldiğinden beri, bu ülkede bir şeylerin harekete geçtiğini görüyoruz. Harekete geçen bu şey her neyse, doğrudan Ak Parti'yi hedef aldığı apaçık ortada. Ak Parti hakkında ortaya attıkları binbir türlü iftira ve yalan ile "gazetecilik" yaptığını zanneden köşe kapmaca oyuncularının, bu ülkenin oksijenini tükettiğini çok iyi biliyoruz.

Bu ülkede basın özgürlüğünün olmadığını söyleyen bu köşe kapmaca oyuncuları, her sabah işlerine gidip masalarının başına geçerek "hükümeti bugün nasıl yıpratabilirim" ana fikri ile kalemlerini ya da teknolojinin getirdiği kişisel bilgisayarları ile köşelerinde oturup yazılar yazmaya, karikatürler çizmeye başlarlar. Ak Parti için "analarını bile satarlar" ifadelerini kullanmaktan çekinmeyen köşe kapmaca oyuncuları ayrıca şu anki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın eşi olan Hayrunnisa Gül'e de "eğreti gelin" demekten kendilerini alıkoymazlar.

"Gazeteciler gözaltına alınamaz" mantığıyla hayatlarını idame ettiren bu varlıklar, gazeteciliği bir "ilahlık" olarak görmektedirler. "Gazeteci istediğini yapar, istediği örgüte katılır, kimse ona karışamaz" düşünceleri yine bu varlıkların zihinlerinde yer edinmiştir. Hukuki bir süreç esnasında davanın seyrini değiştirmeye gayret edip, gözaltında bulunan zanlıları aklama çabasında bulunan bu varlıklar, "Hukuk Devleti" çatısı altında yaşadıklarını ara ara unutmaktadırlar. Hükümet hiçbir gazeteciyi susturmaya çalışmaz. Zîrâ bir gazeteci, doğruluğunu ispatlayabileceği her türlü haberi yazabilir. Geçen haftalarda kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alınıp sonra da tutuklanan gazeteciler için yargı süreci başlamışken, bu varlıklar yine sahneye çıkıp sözde "meslektaşlarını" koruma çabasına girerek, hükümetin kendilerini tasfiye etme planı içerisinde olduğunu köşelerinden haykırmaktadırlar.

Bu varlıklar bazen bir dernek çatısı altında toplanabilirler. Bu dernek tarafından, çeşitli başarı ödülleri bu varlıkların seçtiği gazetecilere yada yayın organlarına verilir. Sorumluları Adalet önünde hesap veren yayın organlarına ödül vermeleri ise gayet düşündürücüdür.

Son olarak bu varlıkların halen aramızda yaşadığını bildiğimizden yola çıkarak; bunlara olan itimadın bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek cümlelerimi şu cümle ile sona erdirmekten onur duyarım.

"Lütfen köşelerinizdeki kir ve lekeleri temizleyin. Okuyucunun karşısına bu lekelerle çıkmak rahatsızlık veriyor olsa gerek.”   Bu protesto mesajı "Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığından" yakınanlara ithafen hazırlanmıştır. Bu eylemden sonra tgc.org.tr adresinde yayınlanan aleyhimizdeki sözlerin tamamı kulak ardı edilecektir.


TGC: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN ÖRNEĞİ TGC'den yapılan açıklamada siteye yapılan saldırı kınandı. Açıklamada şöyle denildi: “Basın özgürlüğüne ve düşünceyi ifade özgürlüğüne tahammülsüzlüğün yeni bir örneğini yaşadık. Bu girişim Türkiye’de cezaevlerinde 68 gazetecinin tutuklu olmasını, gazetecilerle ilgili 2 bin dava ve 4 bin soruşturma açılmasını yok saymanın bir başka biçimidir. Basın özgürlüğü ve gazetecilerle ilgili baskılar konusunda 1946 yılından bu yana çalışan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, meslekteki her görüşten tüm gazetecileri kapsayan ve kucaklayan çalışmalarını sürdürmeye kararlıdır. Her türlü tehdit ve hedef gösterme, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni doğru bildiği yoldan döndürmeye yetmeyecektir.“


İPEKÇİ: KORKU VE SİNDİRME ORTAMI EGEMEN

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Dönem Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi de yaptığı yazılı açıklamada, “Basın özgürlüğü ve gazetecilerin hakları için, kurulduğu 1946 yılından beri yasal ve meşru zeminlerde mücadelesini sürdüren, Türkiye’nin saygın meslek örgütlerinden ve Gazetecilere Özgürlük Platformu üyesi olan Türkiye  Gazeteciler Cemiyeti’nin internet sayfasına yönelik saldırıyı (hacklenmesini) kınıyoruz” dedi.

İpekçi açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemizde özgürlüklerin genişlemesini umut ederken, tam tersine korku ve sindirme ortamının egemen olduğunu görmekten büyük bir endişe duyuyoruz. Ülke yönetiminden sorumlu tüm yetkilileri, basın mensupları ve onların temsilcisi olan meslek örgütleri üzerindeki baskı ve tehditleri sona erdirecek bir yaklaşım içerisinde olmaya ve bu yönde gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Birbirimizin elinden tutalım

SONRAKİ HABER

ÇENGELLİ İĞNE: Tenisçi dirseği, zincir market, zamlar ve 8 Mart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...