08 Kasım 2011 12:45

Berlusconi oylamayı kazandı, çoğunluğu kaybetti

İtalya'da Silvio Berlusconi hükümeti, gelecek yılki bütçenin oya konulması için bir önkoşul olan, geçen yılki kamu harcamalarının onaya sunulduğu oylamada 308 parlamenterin desteğini kazandı. Bir milletvekili oylamaya katılmazken, muhalef oylamayı boykot etti.Berlusconi hükümetinin kazandığı oy, İtalyan parlamentosunda

Berlusconi oylamayı kazandı, çoğunluğu kaybetti
Paylaş


Berlusconi hükümetinin kazandığı oy, İtalyan parlamentosunda mutlak çoğunluk olan 316'nın altında kaldı. Bu sonuç merkez sağ koalisyonu çok zayıf bir konuma düşürdü.

Ana muhaletteki Demokratik Parti'nin Lideri Pier Luigi Bersani, "Hükümetin artık bu mecliste çoğunluğu yok" dedi ve Berlusconi'ye istifa çağrısında bulundu. Berlusconi'nin başlıca koalisyon ortağı Kuzey Birliği Partisi'nin lideri Umberto Bossi de, oylamadan önce başbakana istifa çağrısı yapmıştı. Bossi, Berlusconi'nin yerine eski Adalet Bakanı Angelino Alfano'nun geçmesi gerektiğini söyledi.

REKOR BORÇLANMA FAİZİ

Bu arada, İtalya'da devlet tahvillerinin faiz oranları rekor bir seviyeye, yüzde 6,73'e yükseldi. İtalya'nın Avro bölgesi borç krizinin bir sonraki kurbanı olacağı endişeleri giderek yayılıyor.

Borçlanma konusunda zorlanan İtalya'nın hazine tahvillerine uygulanan faiz oranları ülkenin borçlarını ödeyemeyeceği kaygısı nedeniyle yüksek düzeylere ulaştı.

Görevde bulunduğu süre içinde çok sayıda güvenoylamasını atlatan Berlusconi dün istifa etmeye hazırlandığı iddialarını reddetmişti.

Bütçe açığının Yunanistan'a göre daha düşük olduğu İtalya'da, 1.9 trilyon doları bulan yüksek borç ve düşük büyüme oranlarının borç krizini derinleştirmesinden korkuluyor.

Parlamentosu'nda bugün yapılacak bütçe oylaması öncesi, Başbakan Silvio Berlusconi'nin başlıca müttefiklerinden Umberto Bossi, başbakana istifa çağrısında bulundu. (BBC TÜRKÇE)

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye, Çorum Katliamı'nın katillerini bulmak istemiyor'

SONRAKİ HABER

Kürt sorununu görmek için göz değil, akıl ve vicdan gerekir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa