10 Mart 2011 09:08

MEKTUP:Kadının yeri erkeğin gölgesi değil emeğin ve direnişin olduğu yerdir

Merhaba kız kardeşlerim,Bu uzun, yorucu, haklı ve bir o kadar da coşkulu mücadelemizin 42. gününden selamlıyoruz sizleri. Bize yapılan bu haksızlığa, sömürüye ilk karşı duran, boyun eğmeyen, direnen biz kadınlar olduk. Desteği aldığımız ilk yer ise yine siz kadınlar oldunuz.Bizler çalışan kadınlar olarak hamileliklerimiz, do

MEKTUP:Kadının yeri erkeğin gölgesi değil emeğin ve direnişin olduğu yerdir
Paylaş
Sevgi Kartopu

Merhaba kız kardeşlerim,

Bu uzun, yorucu, haklı ve bir o kadar da coşkulu mücadelemizin 42. gününden selamlıyoruz sizleri. Bize yapılan bu haksızlığa, sömürüye ilk karşı duran, boyun eğmeyen, direnen biz kadınlar olduk. Desteği aldığımız ilk yer ise yine siz kadınlar oldunuz.

Bizler çalışan kadınlar olarak hamileliklerimiz, doğumlarımız, çalışma koşullarından dolayı çok ağır geçti. Hatta hamileliğimizin son günlerine kadar çalışmak zorunda kaldık. Çalıştığımız ortamlarda kreş yoktu; 16 saatlik nöbetlerde çocuklardan uzak kaldık. Eleman sıkıntısıyla da bu 16 saat 20 saati buluyordu. Bu durum bizim kadınlık ve annelik haklarımızı elimizden aldı. Bir de 16 saatlik nöbetlerde bir kadın olarak kimi zaman hastaneye gelen hasta yakınlarından ve çevremizdeki erkeklerden sözlü tacize, küfre ve hakarete varan muamelelere maruz kaldık. Bu yüzden biz kadınlar direnmeye aslında çalışırken başladık.

İşten çıkarıldıktan sonraki direnişimizin ilk gününden bu yana yönetim, hastane çalışanları, çevremizdeki erkekler ve kalıplaşmış erkek zihniyetindeki kadınlar bile bizim işimizin çocuklara bakmak ve evde oturmak olduğunu söyleyip üzerimizde baskı kuruyorlar.

Bizler biliyoruz ki, kadının yeri erkeğin gölgesinde yaşamak değil; emeğin, direnişin, mücadelenin olduğu yerdir. Biz kadınlar emeğin ve aşkın yarısı olarak bu haklı mücadelemizde sonuna kadar direneceğiz. Bedenimiz için ekmek, ruhumuz için gül istiyoruz...

Numune Hastanesi İşçisi /ADANA

ÖNCEKİ HABER

MEKTUP:Ne çok istiyorduk büyümeyi…

SONRAKİ HABER

MEKTUP:İŞÇİ KADINLAR YAZAKİ’Yİ YAZDILAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...