17 Şubat 2011 04:23

İşçiler bilinçlenirse kutuplaşma aşılır

Fabrikadaki kutuplaşmanın, sendika yöneticilerinin işçi aleyhine çıkan bu yasalar karşısında işçileri bilinçlendirerek aşılabileceğini söyleyen 9 yıllık başka bir Pirelli işçisi “Biz yemekhanede işçiler olarak yasayı tartışmaya başladığımızda AKP’ye oy vermiş arkadaşlar hemen gardını alıyor. ‘Bu h

İşçiler bilinçlenirse kutuplaşma aşılır
Paylaş

Fabrikadaki kutuplaşmanın, sendika yöneticilerinin işçi aleyhine çıkan bu yasalar karşısında işçileri bilinçlendirerek aşılabileceğini söyleyen 9 yıllık başka bir Pirelli işçisi “Biz yemekhanede işçiler olarak yasayı tartışmaya başladığımızda AKP’ye oy vermiş arkadaşlar hemen gardını alıyor. ‘Bu hükümet hiç mi iyi bir şey yapmıyor?​’ diye tepki gösteriyorlar. Anlatmaya çalışıyorsun, sen de onun gibi işçisin sana inanmıyor. Anlamak istemiyor. Sendikacı anlatsa başka türlü olur. Sendikada bir sürü uzman var, hukukçu var. Vardiya vardiya işçiyi toplasalar şubeye, anlatsalar, işçi kafasındaki sorsa, o zaman başka türlü olur. Hükümetin ne yapmak istediğini daha net görür. İşte o zaman işçi bu yasaya karşı gerçek tepkisini gösterir” diye konuştu.
VAKİT KAYBETMEDEN…
Sadece Lastik-İş’in değil genel olarak sendika ve konfederasyonların bu süreçte sınıfta kaldığını söyleyen lastik işçisi “Anlaşılmaz bir sessizlik içinde sendikalar. Sanki böyle bir yasa Meclis’te görüşülmedi. Ne yasayı ciddiye alıyorlar, ne de tabandaki işçiyi. İşçinin sesi, öfkesi yukarılara ulaşmıyor. Halbuki yasa, işçisi, memuru herkesi ilgilendiriyor. Sendikaların da, konfederasyonların da herkesi ilgilendiren bu yasa karşısında ortak tutum alması lazım. Hâlâ geç değil. Vakit kaybetmeden bir araya gelinmesi lazım” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Torba yasa geçti gitti, işçiye bilgi veren yok!

SONRAKİ HABER

Ordu Tahrir’e girdi, halk tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...