07 Kasım 2011 07:29

Dalkurd Van için sahaya çıktı

Kürtlerin İsveç’teki takımı Dalkurd depremden zarar gören Van halkıyla dayanışmak amacıyla tanınmış sanatçı ve futbolcuların oluşturduğu TV Takımı ile Stockholm’de bir dostluk maçı yaptı.Sosyal Demokrat İşçi Partisi eski lideri ve eski başbakanlardan İngvar Carlsson’un başlattığı maç 4-4 berabere sonu&

Dalkurd Van için sahaya çıktı
Paylaş

Sosyal Demokrat İşçi Partisi eski lideri ve eski başbakanlardan İngvar Carlsson’un başlattığı maç 4-4 berabere sonuçlandı. Futbolcular imzaladıkları atkı ve formalarını açık artırmaya çıkardılar. Penaltı atışları ve piyango çekilişi yapıldı. Maç ve etkinlikler sonucu elde edilen 250 bin kron Van’daki depremzedelere gönderilecek.

Sol Parti Lideri Lars Ohly, Sosyal Demokrat İşçi Partisi Eski Başkanı Mona Sahlin, Eski Kültür Bakanı Leif Patrovsky ve Süryanilerin yoğun olarak yaşadıkları Södertälje Belediyesi’nin Başkanı Anders Lago maçı izleyenlerin arasındaydı. Ohly, AKP Hükümetinin depremzedelere zamanında yardım göndermemesini ve diğer ülkelerden gelen yardımları engellemesini eleştirdi ve bağışların Kürt Kızılay’ı Heviya Sor’a yapılması çağrısında bulundu.

DAYANIŞMA KONSERİ

Depremzedelerle dayanışmak amacıyla kurulan komite de Stockholm’de bir gala gerçekleştirdi. Galaya aralarında Ciwan Haco, Najmaddin Xulami, Naser Rezazi, Pywend Jaf, Roj Kerim, Eyad Hesin, Sherzad Nanekeli, Armanj, Mezgin Mela, Ali Mehadin ve Moshtaq’ın da bulunduğu 25 civarında Kürt sanatçı katılarak Van için şarkı söylediler. Dayanışma Komitesi adına konuşma yapan Sevgi Gül 1 milyon kron civarında bağış topladıklarını ve amaçlarının bir köyü yeniden inşa edebilecek bir miktara ulaşmak olduğunu söyledi.

On binlerce üyesi olan İsveç Kürt Federasyonu da Van halkı ile dayanışmak amacıyla İsveç çapında bir bağış kampanyası başlatacağını açıkladı. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Depremzedelere bağlanacak maaşlar belirlendi

SONRAKİ HABER

Özel tren işletmeciliği de yasal olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...