30 Nisan 2006 21:00

Hekimler sandık başındaydı

İstanbul ve Ankara Tabipler Odası'na bağlı hekimler dün yeni yönetimlerini seçmek için sandık başındaydı. İstanbul'da üç liste seçimlere girerken Ankara'da ise iki liste yarıştı.

Paylaş
İstanbul ve Ankara Tabipler Odası'na bağlı hekimler dün yeni yönetimlerini seçmek için sandık başındaydı. İstanbul'da üç liste seçimlere girerken Ankara'da ise iki liste yarıştı. İstanbul'da seçimlerde renkli görüntüler oluşurken, Ankara'da genel kurul canlı tartışmalara tanık oldu. Oy pusulalarının sayımı gazetemiz baskıya hazırlandığı saatlerde devam ediyordu.

İstanbul'da renkli görüntüler Hekimler, İstanbul Tabip Odası'nın (İTO) yeni dönem yönetim kurulunu belirlemek için dün sandık başına gitti. 20 binin üzerinde üyesi olan İTO'nun seçimlerinde 10 bine yakın hekim oy kullandı. Dün sabah erken saatlerde başlayan oy kullanma işlemi akşam saatlerine kadar sürdü. Sultan Ahmet Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen seçimlere, hekimler yoğun ilgi gösterdi. Sultan Ahmet Meydanı'ndan seçimin gerçekleştirildiği okula kadar her yerin afişlerle donatıldığı Tabip Odası seçimlerinde renkli görüntüler oluştu. Demokratik Hekimler Grubu'nun haricinde, Milliyetçi Hekimler Grubu ve AKP'nin desteklediği Hekim Hakları Grubu'nun da birer listeyle katıldığı seçimler saat 17.00'de sona erdi.

Ankara'da iki liste Çağdaş Hekimler Grubu ile Hekim Dayanışması Grubu'nun çıkardığı iki listenin yarıştığı Ankara Tabip Odası Genel Kurulu, dün yapılan seçimlerle sona erdi. ATO Genel Kurulu'nda önceki gün Çalışma Raporu'nun görüşülmesi sırasında, AKP Hükümeti'nin Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sağlık ortamına ve hekimlere yansımaları masaya yatırılırken, özelleştirmeci sağlık politikalarına karşı hekimlerin hakları ile sağlık hakkının savunulmasının önemi vurgulandı. Genel kurul, canlı tartışmalara sahne olurken, zaman zaman tansiyon yükseldi. Tartışmalar sırasında taraflar, gazetemizde yayınlanan haberlere de atıfta bulundu. Ankaralı hekimler, 2006-2008 dönemi ATO Yönetim Kurulu, Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu ile 18 TTB delegesini belirlemek üzere dün sandık başına gitti. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nda gerçekleştirilen seçimlere geçmiş dönemlere oranla daha çok ilgi gösterilmesi dikkat çekti. Çağdaş Hekimler Grubu, "Meslek onurumuza sahip çıkmak, geleceğimize güvenle bakmak, sağlık ocaklarımıza sahip çıkmak, aile hekimliği işletmesine hayır demek, siyasi atamalara karşı çıkmak, iş güvencemiz, iyi hekimlik değerlerini, haklarımızı, demokrasiyi savunmak, 'Oyunu' bozmak için oyunu istiyoruz. Sağlıkta çöküşe dur demek için birlikte daha yapacak çok işimiz var" diyerek Ankaralı hekimlerden oy istedi. Hekim Dayanışması Grubu ise, "Sağlıkta karmaşa ve belirsizliğe karşı mücadele, sağlığı gündelik siyasetin malzemesi olmaktan kurtarmak, özelde kamuda hekim emeğini savunmak, eğitim hastanelerini siyasal iktidarın arka bahçesi olmaktan kurtarmak, hekime, hekimliğe saldırılara dur demek, iyi hekime güveni sağlamak için Hekim Dayanışması Grubu" diyerek, destek istedi.

src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Barış ve kardeşlik çağrısı Tek Gıda-İş Diyarbakır 2 No'lu Şubesi 3. Olağan Genel Kongresi, Diyarbakır Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Kongreye, Tek Gıda-İş Sendikası Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı ve Türk-İş Malatya Temsilcisi Servet Akbudak, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, DTP il yöneticileri, işçi ve memur sendikaları temsilcileri ve çok sayıda delege ve işçi katıldı. Kongrede Divan Başkanlığı'na seçilen Servet Akbudak, "Ekonominin makro göstergelerine baktığımızda, dış borçların toplamı 350 milyar doları buldu. Ayrıca, her gün 1 milyon 115 bin dolar borç ödüyoruz. İşsizlik oranı resmi rakamlarda yüzde 12. 20 milyonun üzerinde insan işsiz güçsüz. Bütün kaynaklar halkın mutluluğu için değil, şiddet için kullanılmakta." dedi. Tek Gıda-İş Sendikası Diyarbakır 2 No'lu Şube Başkanı Mehmet Can Sarı da, Şemdinli ve Diyarbakır'da yaşanan olaylara dikkat çekti. Geçmişte yaşanan olumsuzlukların ve çatışmaların yaşanmaması gerektiğini vurguladı.

'Sevdamız demokrasi ve barış' Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da, Kürt sorununa çözüm isteyenlere yönelik baskılara dikkat çekerek, "Bir Kürt demokrasi muhalefeti silahla susturulmaya çalışılıyor. Demokratik tepkilerini dile getiren çocuklar ve kadınlar hedef gösterilerek, öldürülüyor. Bunlara tepki gösteren sendikacılar tutuklanıyor. Bütün yerel yönetimler görevden alınmakla tehdit ediliyor. Ve sopanın ucu gösterilerek, toplum zapt u rapt altına alınmaya çalışılıyor. Bu işimizin kolay olmadığını gösteriyor. Hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmadık. Bizim bütün sevdamız demokrasi ve barıştır." dedi. TSK tarafından düzenlenen operasyonlara da işaret eden Demirbaş, "Bugün imha ve inkar politikalarının çare olmadığı ortadadır. Bu ülkenin yöneticileri kadınları ve çocukları hedef göstermek yerine bu kadınların ve çocukların neden bu hale düştüklerini görüp onlar için legal demokratik siyasetin önünü açmaları gerekir. Onların temsilcilerinin onları parlamentoda temsil etmelerinin yolunun açılması gerekiyor. Bir demokrasi cephesi geliştirmemiz gerekir" diye konuştu.

Tek liste Kongrede seçime tek liste ile girildi. Listede M. Sıdık Çakar, Bedri Karageci, Mehmet Ulu, Mehmet Haşim Çetinkaya ve Mehmet Köse adlı işçiler yer alıyor.

ÖNCEKİ HABER

Sorumlular yargılanmalı

SONRAKİ HABER

Neoliberalizme karşı direniş öyküleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa