09 Mart 2011 13:23

TCDD arazilerinin satışına yargı ‘dur’ dedi

TCDD arazilerinin satışı için 2004 yılında çıkartılan iki yasal düzenleme, Liman-İş Sendikasının açtığı dava sonucu iptal edildi.AKP Hükümeti tarafından 2004 yılında Taşınmaz İhale Yönetmeliği’ne yeni maddeler eklenmiş, bu düzenleme dayanak gösterilerek TCDD arazileri satışa çıkarılmıştı. Önce

TCDD arazilerinin satışına yargı ‘dur’ dedi
Paylaş

AKP Hükümeti tarafından 2004 yılında Taşınmaz İhale Yönetmeliği’ne yeni maddeler eklenmiş, bu düzenleme dayanak gösterilerek TCDD arazileri satışa çıkarılmıştı. Önce Danıştay, sonra Anayasa Mahkemesi ilgili maddeleri iptal etmişti. Ancak hükümet henüz dava sonuçlanmadan 2005 yılında Meclisten geçirdiği torba yasayla TCDD arazilerinin satışının önünü bir kez daha açtı. Ardından Ulaştırma Bakanlığının çıkardığı bir yönetmelikle TCDD gayrimenkulleri bir şirket aracılığıyla satışa çıkarılmıştı. Liman-İş Sendikası konuyu yargıya taşıdı. Danıştay son yasal düzenleme ve yönetmeliğin yürütmesini durdurarak Anayasa Mahkemesinin kararının beklenmesine hükmetti.

Anayasa 21 Nisan 2005 tarihinde Meclisten geçen torba yasanın ilgili maddesiyle ilgili kararını geçtiğimiz günlerde verdi. Mahkeme satışın önünü açan maddenin oy birliğiyle iptaline hükmetti.

ALİ SAMİ YEN 75 GÜNDE YIKILACAK

Öte yandan Galatasaray’ın 47 yıllık stadı Ali Sami Yen’in, 75 gün sürecek bir çalışmayla yıkılacağı bildirildi. Yıkım bitiminde yaklaşık 30 bin metre küp moloz ve 4 bin ton hurda çıkacak.

İzmir Aliağa’da geri dönüşüm konusunda faaliyet gösteren Özdenizcilik AŞ Genel Koordinatörü Serkan Acar, Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı’na ait Ali Sami Yen Stadı’nın yıkım işini üstlendiklerini belirtti.        

Yıkım işlemine, belediyeden ruhsat alınmasının hemen ardından başlanacağını ifade eden Acar, “Ali Sami Yen Stadı’nın yıkımı projesi 75 gün süre zarfında gerçekleştirilecektir. Yıkım işi neticesinde yaklaşık 30 bin metre küp moloz ve 4 bin ton hurda çıkacağı öngörülmektedir” dedi.

‘YEŞİL YIKIM’ YAPILACAKMIŞ

Acar, büyük binaların sökümü ve yıkımı konusunda uzmanlaşmış bir firma olarak, bu işlemlerin tümünü çevrenin korunması, atıkların geri dönüşümü ve bertarafı konusunda uluslararası mevzuata uygun, çevre ve insan sağlığını gözeterek yerine getirdiklerini ifade etti.      

Ali Sami Yen Stadı’nın yıkımı için de ilgili mevzuata uygun olarak atık yönetim planı oluşturdukları gibi yapının taşıdığı manevi değeri de dikkate alarak yapılacak işe ayrıca önem verdiklerini dile getiren Acar, şunları söyledi: “Ali Sami Yen Stadı, sadece bir yapı değil, yüksek manevi değerleri de ihtiva eden, tabiri caizse bir mabet konumundadır. Dolayısıyla, bu statta yapılan her faaliyet gibi bu yıkım projesinin de adına ve ruhuna yakışır şekilde gerçekleştirilmesi, bizim için toplumsal bir görev ve sorumluluktur. Bu sebeple bu yıkım projesi kapsamında yapacağımız faaliyetleri, çevre ve insan sağlığına bir kat daha önem vererek gerçekleştireceğiz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çarpışa çarpışa iktidar ya da zalim bir mazlum portresi: AKP

SONRAKİ HABER

Hükümetin istikrarı Kavlak’ı sevindirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa