09 Mart 2011 13:08

Şerzan Kurt'un davasına katılım çağrısı

Polis kurşunuyla yaşamını yitiren Şerzan Kurt’un anne ve babası başka çocukların ölmemesi için, Şerzan’ın ölümü ile ilgili açılan ve Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesine alınan davanın 16 Martta görülecek duruşmasına katılım çağrısında bulundu.Muğla’da, 11 Mayıs 2010 tarihinde ülküc

Şerzan Kurt'un davasına katılım çağrısı
Paylaş

Muğla’da, 11 Mayıs 2010 tarihinde ülkücülerin Kürt öğrencilere yönelik saldırısı sırasında Gültekin Şahin adlı polisin kurşunu ile yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Muğla Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Şerzan Kurt’un annesi Necla ve Babası Ömer Kurt, 16 Martta yapılacak olan duruşmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, oğulları Şerzan’ın komplovari şekilde bir polis tarafından infaz edildiğini aktaran Kurt ailesi, “Baran Tursun’dan, Uğur Kaymaz’dan, Aydın Erdem’den, Osman Aslı’dan sonra, acı bir şekilde sıra oğlumuz Şerzan Kurt’a geldi. Dolayısıyla, sıra sizin çocuklarınıza gelmeden, feryatlarla size çağrı yapıyoruz. Katil polis olaydan dört gün sonra gözaltına alınıp tutuklandı. Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi gereken, dava, ‘Adil yargılama hakkı’ ihlal edilerek, alelacele Eskişehir 1.Ağır Ceza Mahkemesine nakledildi. Eğitimli çocukları öldürülen, eğitime hizmet eden bir baba olarak, Eskişehir’de alınan güvenlik önlemlerinin aynısının Muğla’da neden alınmadığını anlamış değiliz” denildi.

Açıklamanın devamında aile Türkiye halklarının vicdanına şöyle seslendi: “Başta bu ülkenin aydınlarına, demokratlarına, insan hakları savunucularına, devrimcilerine, liberallerine, dindarlarına, kısacası herkese sesleniyoruz. İnsanlarımız ve gençlerimiz orantısız şiddete maruz kalmasın, kimse kimseyi ötekileştirmesin ve bu ülkede gençler öldürülmesin. Gençlerimize kalkan ellerin önünde set olalım. Bir sabah uyandığımızda çocuklarımızın ölüm haberini almak istemiyorsak, insanlık için kardeşlik ve barış için bu katillere dur demek, katillerin hak ettikleri cezaya çarpıtılması için 16 Mart 2011 tarihinde Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek Şerzan Kurt’un 4. dava duruşmasında sesimize ses vermenizi istiyoruz.” (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Ayla Kutlu’ya mektup

SONRAKİ HABER

Grammy’si var ama karamsar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...