04 Kasım 2011 08:06

Üstün Akmen 50.sanat yılını kutluyor

Üstün Akmen, sanatta 50 yılını geride bırakıyor. Her Çarşamba Evrensel'deki köşesinden tiyatroya dair yazılarını okurlarıyla paylaşan, Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi Genel Başkanı Üstün Akmen, 22 Kasımda İstanbul Devlet Tiyatrosu Beyoğlu Küçük Sahnede sanatta 50. yılını kutlayacak.

Üstün Akmen 50.sanat yılını kutluyor
Paylaş

Akmen’in  50. Sanat Yılı Kutlaması bir ay önce çıkan son iki kitabı ‘Tiyatroda Ayna Var’ ve ‘Kör Bakkalın Gözleri’ni imzalamasıyla başlayacak. ‘Yazarlığının 50. Yılında Üstün Akmen’i Yıldız kenter, Ahmet Leventoğlu, Prof. Dr. Mesut Önen ve Dilek Türker anlatacak. Etkinliğin son programında ise moderatörlüğünü Üstün Akmen’in yapacağı  “Demokrasi Ve Sanat” başlıklı panele Lemi Bilgin, Genco Erkal ve Ayşenil Şamlıoğlu konuşmacı olarak  katılacak.

Usta tiyatrocu Yıldız Kenter, Üstün Akmen’in yazıları için ‘Üstünkörü bakıp geçmez. / Derini görür. / “Çaba”ya saygı duyar. Değerlendirmek ister. / Güzellik, sanat, sanatçılar, şiirler, kitaplar, müzik… / Yaşamını bunlarla imar etmiştir. / Okşar, sözcüklerle sever. / O zaman sizin de sevinciniz sonsuzlaşır… / Yaşasın! Ne güzel yazmış! / Bir daha, bir daha okumak istersiniz yazısını, bir daha, bir daha… / Sevine, sevine… / Aaa, ne o? Bakarsınız yazıdaki sözcüklerin aralarında belli belirsiz, okşar gibi tokatlar, dürtüler, sarsmalar! / Ama yumuşak, ama çok sevecen, dostça, fazla can acıtmayan…’ diyor.  (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gelenek ile çağdaş arasında bir ‘Köprü’

SONRAKİ HABER

Depreme karşı acemi saldırıda usta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...