3 Kasım 2011 07:43

Kazan’da 4 HPG’linin daha cenazesi bulundu

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde bulunan ve kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen Kazan Vadisi’nde inceleme yapan BDP’li vekillerle birlikte alanı inceleyen yüzlerce kişi biri kadın 4 HPG’linin parçalanmış cenazelerine ulaştı.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Van Milletvekili Nazmi Gür ve çok sayıda kişi dün Kazan Vadisi’ne giderek incelemelerde bulundu. Geniş bir alanda yüzlerce kişiyle arama yapan BDP’li heyet biri kadın 4 HPG’linin cenazesini buldu. Sarp kayalıkların içerisine atılan kazan bombaları sonucu kol ve bacakları kopan HPG’lilerin bulunduğu alanda sayısız uçaksavar mermisi de bulundu. Akşam saatlerine kadar yapılan aramanın ardından kısa bir açıklama yapan Milletvekili Adil Kurt, gördükleri manzarayı ‘vahşet’ olarak değerlendirdi. Kurt, gördüklerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ileteceklerini belirtti. Daha sonra bulunan cenazeler Çukurca Savcılığı’na teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.

ÇUKURCA’DA KEPENKLER AÇILMADI

Öte yandan Kazan Vadisi’nde yapılan aramalarda HPG’lilere ait 4 cenazenin daha bulunmasının ardından bugün Çukurca’da fırın ve eczane dışında tüm esnaf kepenk kapattı.

Kazan Vadisi’nde yaşananlar Hakkari’nin Keklik Pınar ve Medrese mahallerinde protesto edildi. Yollara barikat kurarak gösteri yapan gençlere polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericilerin de taşlarla karşılık vermesi üzerine başlayan çatışma uzun süre devam etti. (HAKKARİ)

Evrensel'i Takip Et