17 Şubat 2011 04:21

Gebze’de grev kararları asıldı

BİRLEŞİK Metal-İş Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu ve MESS’e bağlı fabrikalara grev kararı asılıyor. Areva’nın hemen ardından Sarkuysan, Kroman Çelik, Çayırova Boru,Yücel Boru işyerlerinde de grev kararları asıldı. Grev kararının asılması sırasında açıklama yapan Gebze Şube Başkanı Erdoğan Özer “

Gebze’de grev kararları asıldı
Paylaş

BİRLEŞİK Metal-İş Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu ve MESS’e bağlı fabrikalara grev kararı asılıyor. Areva’nın hemen ardından Sarkuysan, Kroman Çelik, Çayırova Boru,Yücel Boru işyerlerinde de grev kararları asıldı. Grev kararının asılması sırasında açıklama yapan Gebze Şube Başkanı Erdoğan Özer “Şimdi bir kez daha diyoruz ki grev kapıdan içeri girdi” dedi. Taleplerinin karşılanmasını isteyen Özer, “Buradan öncelikle tüm metal işçilerine ve işçi sınıfının tümüne sesleniyoruz, kavgamız hepimiz içindir,başarımız sınıfın başarısı olacaktır, iş yerlerimiz farklı da olsa sorunlar ve çözümleri ortak. Artık bu kavgaya herkesin katılma zamanıdır” çağrısında bulundu. Fabrikalarda coşkulu bir şekilde karşılanan konuşmalar sırasında işçiler sık sık “Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Kroman Çelik, Çayırova Boru ve Sarkuysan işçileri ise buna ek olarak havzanın otoparkında yürüyerek bir araya geldiler. İşçiler grev kararını davul-zurna eşliğinde çektikleri halaylarla kutladılar.
PATRON MAKİNALARI KAÇIRIYOR
Bu arada Gebze’de kurulu olan Bossal Mimaysan Fabrikası’nda grev kararını asmasının ardından patron gece robot ve makineleri TIR’lara yükledi. Bu olay üzerine sabah fabrika önünde toplanan işçiler 2 TIR’a el koyarak tüm makinelerin kaçırılmasına izin vermedi. Gazetemiz yayına hazırlandığı sırada işçilerin fabrika önündeki bekleyişi sürüyordu. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KARDEMİR işçisi davayı kazandı

SONRAKİ HABER

İşgüvencesini tehdit görüyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...