09 Mart 2011 11:46

8 Mart kutlamaları şölenlerle sürdü

Siirt ve Şırnak’ta KESK Şubeler Platformu Kadın Komisyonları üyeleri, 8 Mart nedeniyle şölen düzenledi. Gaziantep’te çalışan kadınlara karanfil dağıtıldı.KESK Siirt Şubeler Platformu Kadın Komisyonu, 8 Mart nedeniyle Şelale Düğün Salonu’nda şölen düzenledi.Şölene, BDP Siirt İl Başkanı Faruk Sağlam,

8 Mart kutlamaları şölenlerle sürdü
Paylaş

KESK Siirt Şubeler Platformu Kadın Komisyonu, 8 Mart nedeniyle Şelale Düğün Salonu’nda şölen düzenledi.

Şölene, BDP Siirt İl Başkanı Faruk Sağlam, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Barış Anneleri İnisiyatifi, BDP Kadın Meclisi, İHD, MEYADER üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Kadın dengbejlerin müzik dinletisi ardından çeşitli tarihlerde tecavüze, şiddete, baskılara uğrayan ve yaşamını yitiren Ceylan Önkol, Medine Memi, N.Ç., Güler Zere, Güldünya Tören’in tiyatral canlandırması beğeni ile izlendi.

KESK Şırnak Şubeler Platformu Cizre Temsilciliği, 8 Mart nedeni ile şölen düzenledi. Cizre Bora Lokali’nde düzenlenen şölene, Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, Sitiya Zin Kadın Danışmanlık Merkezi yöneticileri, KESK, SES, Eğitim Sen, Şırnak Tabipler Odası yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kadın yöresel kıyafetleri ile katıldı. Şölenin açılış konuşmasının KESK Şubeler Platformu Kadın Sekreteri Ruşen Demir yaptı. Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur, Kürt kadının tarihçesini anlatarak, Kürt kadının bütün baskı, zulüm, inkar ve imha politikalarına karşı direndiğini söyledi. Şölende, KESK müzik gruplarından İnanna ve Koma Pelda müzik dinletisi sundu.

KADINLARA KARANFİL

Gaziantep DİSK Bölge Temsilciliği Sosyal-İş’in örgütlü olduğu Metro Alışveriş Merkezi önünde bir basın açıklaması düzenleyerek, Metro kadın çalışanlarının ve kadın müşterilerinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutladı. Açıklama yapan DİSK Bölge Temsilcisi Nihat Bencan, 8 Mart’ın önemine değinerek, “Bir asrın geçtiği kadın mücadelesi ne yazık ki ülkemizde halen görmezden gelinmekte, kadın erkek eşitsizliği devam etmektedir” dedi.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Eğitim Sen temsilciği tarafından 8 Mart nedeniyle etkinlik yaptı. Eğitim Sen Temsilcisi Ömer Berk konuşmasını Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak yaptı. Kutlamaya BDP ve EMEP ilçe yöneticileri de katıldı. Yapılan konuşmalarda, kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekildi. Konuşmaların ardından gecede yerel müzik grupları sahne aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Baydemir: Tarım arazileri imara açılmayacak

SONRAKİ HABER

KKTC ile su köprüsü...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...