01 Aralık 2005 22:00

Raul Marco tersane işçileriyle buluştu

Emek Partisi'nin (EMEP) 4. Genel Kurulu'na katılan İspanya Ekim Örgütü yöneticilerinden Raul Marco, Tuzla'da tersane işçileriyle bir araya geldi. EMEP Tuzla İlçe Örgütü'nde düzenlenen buluşmaya tersane ve deri işçisi 40 kişi katıldı.

Paylaş
Emek Partisi'nin (EMEP) 4. Genel Kurulu'na katılan İspanya Ekim Örgütü yöneticilerinden Raul Marco, Tuzla'da tersane işçileriyle bir araya geldi. EMEP Tuzla İlçe Örgütü'nde düzenlenen buluşmaya tersane ve deri işçisi 40 kişi katıldı. EMEP İstanbul İl Başkanı Memet Kılınçaslan ve ilçe yöneticilerinin de dinlediği söyleşide, işçiler yaşadıkları sorunları aktardı. Sendikasız, sigortasız çalışmanın sorunlarının başında geldiğini söyleyen tersane işçileri, günde 15 saate kadar çalıştıklarını söylediler. Her ay bir arkadaşlarını iş kazasında kaybettiklerini dile getiren işçiler, Tersane İşçileri Komitesi'nin iş güvenliği, işçi sağlığı, sendika ve sigorta için yürüttüğü çalışmayı anlattılar. Öncelikli hedefin tüm işçilerin sendikalaşması olduğu belirtilen söyleşide uluslararası dayanışma ve işi sınıfının birliğinin önemine dikkat çekildi. Şemdinli'de yaşanan provokasyona da dikkat çekilen söyleşide, Kürt sorunun tüm işçilerin ve emekçilerin sorunu olduğu vurgulandı.

AB'ye girmeyin Ülkesindeki siyasi durum, işçi ve emekçilerin sorunları ve yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi veren Raul Marco da, sendikalı olmanın önemini vurguladı. Bürokrasi ve sarı sendikacılığa rağmen sendikaların sınıf bilinçli işçiler tarafından kazanılması gerektiğini ifade eden Marco, İspanya'nın Avrupa Birliği'ne girmesiyle tersaneler, demiryolları, havayolları, madenler, Telekom gibi önemli kamu kurumlarının tasfiye edildiğini, tarım ve hayvancılığın yok edildiğini söyledi. AB içindeki büyük güçlerin dayatması sonucu İspanya'nın hizmet ülkesi haline getirildiğini, tüm faturanın da halka ödettirildiğini anlatan Marco, AB'nin emperyalist bir oluşum olduğunu ve Türkiye halkına olumlu hiçbir şey getirmeyeceğini vurguladı.

Ulusal sorunu sınıf çözer Ülkesinin halen monarşiyle yönetildiğini, halkın en önemli taleplerinden birinin cumhuriyet olduğunu dile getiren Marco, ulusal sorunun ancak işçi sınıfının önderlik etmesiyle çözülebileceğini kaydetti. Ülkesindeki emekçilerin de benzer sorunlar yaşadığını dile getiren Marco, sömürüden kurtulmanın yolunun örgütlü olmaktan geçtiğini söyledi. İşçi sınıfının güçlü olmak için partisi saflarında örgütlenmesi geriktiğini belirten Marco, sınıfın enternasyonal birliği için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

ÖNCEKİ HABER

'Bakan Çelik istifa etsin'

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de sosyal haklar gasp ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...