28 Kasım 2005 22:00

Avrupa beyazperdede

TÜRSAK Vakfı'nın düzenlediği "Uluslararası Sinema Tarih Buluşması"nın sekizincisi "Avrupa Avrupa" ana teması ile yapılacak. 9 Aralık'ta başlayacak olan festivalde, 70 film gösterilecek.

Paylaş
Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür (TÜRSAK) Vakfı'nın geleneksel olarak düzenlediği, ulusal ve uluslararası platformda "düşünce ve felsefe" festivali olarak öne çıkan "8. Uluslararası Sinema-Tarih Buluşması", "Avrupa Avrupa" ana teması ile hayata geçiriliyor. 9–16 Aralık tarihleri arasında yapılacak festivalde izleyiciler, Türkiye'den Avrupa'ya ve Avrupa'dan Türkiye'ye bakışların farklı yönetmenlerin kameralarından olağanüstü görüntülerle perdeye yansıyan izdüşümlerini izleyecekler.

Avrupa üzerine düşünmek "Avrupa Avrupa" vurgusu ile sinemaseverleri uluslararası bir düşünce platformunda buluşmaya davet eden festival, "Avrupa Medeniyetlerinde Osmanlı Kültürü" olarak belirlenen alt temasında da Osmanlı'nın Avrupa kentlerinde bıraktığı zengin kültür mirasının ve yaşam kültürünün belgesel filmlerini içeriyor. TÜRSAK'tan yapılan açıklamada, "8. Uluslararası Sinema Tarih Buluşması, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği, Hoşgörüsüzlük, Dinlerarası Diyalog, Medeniyetler Buluşması ve en son geçen yıl gerçekleştirilen Öteki Tarih temalarından sonra, sinema aracılığıyla toplumun bir adım önünde olmayı hedefleyen 'aydın' bir festival olarak, sekizinci kez düzenlendiği İstanbul'da, sinemaseverleri 'Avrupa Avrupa' başlığı altındaki filmleri ile Avrupa üzerinde düşünmeye çağırıyor" denildi

Filmler belli oldu Açılışı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nın Anadolu Salonu'nda yapılacak olan 8. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması'nda toplam 70 film sinemaseverlerle buluşacak. Atlas Sineması, Alkazar Sinemaları ile Fransız Kültür Merkezi Sinema Salonu'nda gösterilecek filmler şunlar: 2005 Macaristan En İyi Yabancı Film Oscar Adayı "Fateless/Kadersiz", 2005 Karlovy Vary Kristal Küre Ödüllü "My Nikifor/Nikifor", 2005 Cannes Film Festivali'nde seyircinin ilgisini çeken "Slepeers/Sansar", 2005 San Sebastian Film Festivali En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Yönetmen Ödüllü Sunflower/Ayçiçeği", 2005 yılı En İyi Yabancı Film Oscar Adayı "All Souls/Tüm Ruhlar" yer alıyor. Festival filmleri Atlas ve Alkazar Sinemaları'nda 5 YTL karşılığında, Fransız Kültür Merkezi'nde ise ücretsiz olarak izlenebilecek.

ÖNCEKİ HABER

Ben bir direniş şairiyim

SONRAKİ HABER

Kastamonu'da Rıfat Ilgaz
   Sempozyumu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...