2 Kasım 2011 06:04

Felsefe, kuantum ve tarihten tutuklanmak!

Hedef haline getirilen, aralarında akademisyen ve aydınların da bulunduğu çok sayıda kişinin tutuklanmasının gerekçesi yapılan BDP Siyaset Akademileri, 11 Nisan 2010 tarihinde alınan MYK kararıyla faaliyete başladı. Bazı basın yayın organlarınca, ‘canlı bomba yetiştiriliyor’ denilen Siyaset Akademileri’nin ders müfredatında ‘Felsefe Tarihi ve Bilinci, Kuantum, Demokratik Siyaset, Demokratik Özerklik, Toplumsal Ekoloji, Doğal Toplum ve Uygarlık Tarihi, Ortadoğu Tarihi ve Siyasi Dengeler, Türkiye Siyasi Tarihi, Yerel Yönetimler ve Ekoloji’ gibi dersler var.

AKADEMİLERİ YARGITAY ONAYLADI

‘Militan/canlı bomba yetiştirme’ merkezleri olarak lanse edilen BDP Siyaset Akademileri 2010 yılında kuruldu. BDP, 1 Şubat 2010 tarihindeki kongresinde yaptığı tüzük değişikliği ile tüzüğüne parti okulu ve akademiler açma maddelerini ekledi ve ilgili maddeleri buna göre düzenledi. Yargıtay’ın da onayladığı akademilerin oluşturulması içinde ilk somut adım, 20 Nisan 2010’da atıldı. MYK’da alınan karar gereği BDP, 2010/83 sayılı genelgesiyle Diyarbakır, Urfa, Adana, İstanbul, Ankara, İzmir ve Van’da olmak üzere 7 merkezde parti okulu/akademi açılması için adım attı.

BDP Parti Meclisi’nin 10-11 Nisan 2010 tarihinde yaptığı toplantılarda akademilerin hedef kitlesini, “BDP PM ve MYK üyeleri, il ve ilçe yöneticileri, BDP üyeleri ve üye olma talebinde bulunanları, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis üyelerini, talepte bulunan STK temsilcileri, sendika temsilcileri, kanaat önderleri, kent, ilçe ve mahalle meclisi üyeleri ve eğitim talebinde bulunan bütün yurttaşları” kapsayacağını ilan edildi. Yine aynı toplantıda eğitim akademilerinin nasıl işleyeceğine dair geniş kapsamlı bir yönetmenlikte oluşturularak, karar altına alındı.

AKADEMİLERİN MÜFREDATI

AKP’ye yakınlığıyla bilinen ve operasyonların başından beri yaptıkları yayınlarla gerçekleri çarpıtan gazete ve televizyonlar tarafından, ‘militan ve canlı bomba’ yetiştirme iddiasıyla hedef haline getirilen siyaset akademilerinde “Felsefe Tarihi ve Bilinci, Kuantum, Demokratik Siyaset, Ahlaki ve Politik Toplumun Örgütlenme Biçimi Olarak Konfederalizm, Demokratik Özerklik, Toplumsal Ekoloji, Toplumsal Cinsiyetin Aşılması, Doğal Toplum ve Uygarlık Tarihi, Kapitalist Modernite, Kadın Özgürlük Tarihi, Ortadoğu Tarihi ve Siyasi Dengeler, Kürt Tarihi, Türkiye Siyasi Tarihi, Siyasal İletişim, Uluslararası İlişkiler, Yerel Yönetimler ve Ekoloji” gibi konu başlıkları belirlendi.

AKP’NİN SİYASET AKADEMİSİ

Siyaset Akademileri’ni hayata geçiren ilk parti AKP. AKP 2008 yılından beri 63 ilde kurduğu Siyaset Akademilerinde binlerce kişiye seminerler verdi. AKP’nin eğitimlerine katılan herkesten de 200 TL katkı payı alınıyor. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et