22 Kasım 2005 22:00

Hava soğudu fiyatlar arttı

Hava soğudu, sebze ve meyve fiyatları arttı. Fiyat artışına, havaların soğuması nedeniyle toptancı haline ürün girişindeki azalmanın neden olduğu açıklandı.

Paylaş
Türkiye'nin büyük bölümünün soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girmesiyle birlikte, sebze ve meyve fiyatları da yükselmeye başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, havaların soğumasıyla birlikte Toptancı Hali'ne ürün girişinde azalma olduğunu belirtti. İç piyasanın Antalya'dan fazla ürün alamadığını, ihracatın da hafta başında durgunlaştığını ifade eden Ecemiş, soğuk havanın etkisiyle sebze ve meyve fiyatlarında artış görülmeye başlandığını kaydetti. Antalya Toptancı Hali'nde birinci kalite sebze fiyatları şöyle oluştu:
  • Sivri biber 1.60 YTL, dolmalık biber 8 Ykr, muhacir biber 1.40
  • Domates 90 Ykr-1 YTL
  • Taze fasulye 2
  • Ispanak 1.10 YTL, marul 60 Ykr-1.60 YTL
  • Patlıcan 1.60-1.80 YTL
  • Salatalık 80 Ykr
  • Kuru soğan 80 Ykr
  • Taze yeşil soğan 1.80 YTL

    Meyve fiyatları Antalya Toptancı Hali'nde tropikal meyve ve diğer meyve fiyatları da şöyle:
  • Armut 1.5 YTL - 2 YTL
  • Elma 1 YTL
  • Erik 70 Ykr,
  • Limon interdonat (kasa) 10 YTL,
  • Mandalina 70-80 Ykr,
  • Muz ithal (koli) 48 YTL




    YOLCULAR DONMAKTAN SON ANDA KURTARILDI Yoğun kar yağışı nedeniyle Tokat-Sivas karayolunda yaklaşık 2 saat mahsur kalan yolcu otobüsündeki 25 kişi polis ekiplerince kurtarıldı. Tokat'ın Sulusaray ilçesinden İstanbul'a yolcu taşıyan, 34 LLY 06 plakalı otobüs, Tokat-Sivas karayolunun 18. kilometresindeki Kızıliniş Mevkii'nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kaldı. Yaklaşık 2 saat mahsur kalan ve araç çalışmadığı için donma tehlikesiyle karşılaşan yolcular, bölge trafik ekiplerince kurtarıldı. Tokat'a getirilen yolcular, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yollarına devam edebilmeleri için Tokat Şehirlerarası Terminali'ne götürüldü.

    Köy yolları kapandı Kayseri'de ise önceki gün başlayan ve etkili olan kar yağışı nedeniyle 20 köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden verilen bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 6 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 20-25 santimetreye ulaştı. Şehir içi ve bölge trafik müdürlüğü ekipleri, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

    src=/resim/b1.gif width=5>
    Başa dön


    Bu karikatür kriz çıkarır! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danimarka Başbakanı ile yapacağı ortak basın açıklamasını, salona Roj TV kameraları da alındığı için terk etmesi Danimarka basınında alay konusu oldu. Erdoğan'ın bu tavrı Ekstra Bladet isimli Danimarka gazetesinde yer alan bir karikatürle eleştirilerek Başbakan'ın tepkisinin basın ve ifade özgürlüğü ile çeliştiği vugulandı. Eleştirilere tahammülsüzlüğü ile bilinen ve Türkiye'de kendisine ilişkin yayınlanan karikatürlere karşı dava açan Erdoğan'ın bu karikatüre nasıl bir tepki vereceği ve karikatürün Danimarka ve Türkiye arasında diplomatik bir krize neden olup olmayacağı ise konusu oldu. Ekstra Bladet gazetesinde yer verilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı klozette otururken resmeden karikatürde, Erdoğan elinde tuvalet kağıdı tutarken çizilmiş. Erdoğan'ın elindeki tuvalet kağıdının üzerinde ise "basın özgürlüğü" ve "ifade özgürlüğü" ifadeleri yer alıyor.

    Haftanın yıldızı Ekstra Bladet'te yer alan ve Lars Hörby tarafından kaleme alınan köşede o haftaya damgasını vuran bir kişi "haftanın yıldızı" olarak seçiliyor ve bu kişi hakkında yorumlar yapılıyor. Bu hafta Erdoğan'a ayrılan "Över Türken" (Üstün Türk) başlıklı köşede yorumların yanı sıra Jörgen Bitch imzalı karikatür yayımlandı. Erdoğan daha önce çizerimiz Sefer Selvi'nin karikatürü nedeni ile gazetemizin yanı sıra haftalık mizah dergisi Penguen'e de dava açmıştı.

  • ÖNCEKİ HABER

    Toplatmanın nedeni belli

    SONRAKİ HABER

    Öğrenci kredilerine komik zam hazırlığı

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...