09 Mart 2011 11:30

4-c’lilerin aileleri de yok sayıldı

TÜRK Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 4-c’li personele aile yardımı ödeneği  verilmemesine tepki göstererek, 4-c’lilerin ailelerinin de yok sayıldığını söyledi.  Yokuş dün yaptığı yazılı açıklamada, 4-c’lilerin tüm diğer hakları ile birlikte aile yardımı haklarının da gasbedildiğine dikkat &cce

4-c’lilerin aileleri de  yok sayıldı
Paylaş

TÜRK Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 4-c’li personele aile yardımı ödeneği  verilmemesine tepki göstererek, 4-c’lilerin ailelerinin de yok sayıldığını söyledi.  Yokuş dün yaptığı yazılı açıklamada, 4-c’lilerin tüm diğer hakları ile birlikte aile yardımı haklarının da gasbedildiğine dikkat çekti.

Torba yasanın Ek 8. maddesine dayanarak, 4-c statüsündeki personelin aile yardımı ödeneği hakkının elinden alındığına dikkat çeken Yokuş, bu haktan 40 bine yakın 4-c’li çalışanın yararlanamadığını belirtti. Bu adaletsiz uygulamanın Anayasanın “eşitlik” ilkesini de açıkça ihlal ettiğini kaydeden Yokuş, hükümetin kamu çalışanlarına yaptığı ayrımcılık ile sınıfta kaldığını dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emekli zammı ödenecek mi?

SONRAKİ HABER

Mısır'da Müslüman-Kıpti çatışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...