20 Kasım 2005 22:00

Avcılar, ilk kez miting yaptı

AKP Hükümeti'nin çelişkili açıklamalarından ve antidemokratik uygulamalarından bezen avcılar da sokağa döküldü. 40 ilden Ankara'ya gelen Av ve Yaban Hayatı Federasyonu üyeleri, Orman Bakanlığının, kuş gribi nedeniyle aldığı av yasağının, kuş gribi yok açıklamalarına rağmen hala kaldırılmamasını protesto ettiler.

Paylaş
AKP Hükümeti, bir ilki daha başararak, avcıları da sokağa döktü. Ankara'da toplanan avcılar, kuş gribi nedeniye av yasağının hala sürmesini protesto ederek, Orman Bakanı Osman Pepe'yi istifaya çağırdılar. Av ve Yaban Hayatı Federasyonunun çağrısıyla tüm bölgelerden Ankara'ya gelen 400'e yakın avcı dün Abdi İpekçi Parkı'nda bir miting düzenledi. Avcılar, 14 Ekim'de kuş gribi nedeniyle başlatılan av yasağının, 28 Ekim'de kuş gribi ile ilgili karantinaların kaldırılmasına ve resmi açıklamalara rağmen hala kaldırılmamasını protesto ettiler. 40 ilden gelen avcı ve avcı temsilcileri "Pepe istifa" diye sloganlar atarak, alkışlarla AKP Hükümeti'ne tepki gösterdiler. "Avcılar elele, Pepe ile mücadeleye", "Geçerli olan Türkiye'nin yasaları mı, Pepe'nin kararları mı?", "Önce ispatla, sonra yasakla" yazılı pankartlar taşıyan avcılar, AKP Hükümeti'ne, "ilk kez avcıları da eyleme döktüğü için" teşekkür ettiler. Mitingde konuşan, İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyon Başkanı, Işın Arıkök, bakanın kuş gribi ile ilgili avı yasaklamasını kınadı. Arıkök, "Demokrasi, bir gün bakana da lazım olur" diyerek, Avrupa Birliği raporlarında, avı kısıtlamaması yönünde kararlara dikkat çekti. "Tarım bakanlığı kuş gribi vakası yoktur diye bas bas bağırıyor" diyen Arıkök, ama Bakanın hala kuş gribi nedeniyle avı yasakladığını dile getirdi.

'Yine geliriz' Ege Av ve Yabancı Hayatı Federasyonu Başkanı ve Merkez Av Komisyonu üyesi Mustafa Ersu ise bakanın, beğenmediği kararları, Merkez Av Komisyonu'nu toplayarak, yeni kararlar aldırdığını söyledi. Ersu, "Komisyonda ona on bir eşitlik var, devlet ve bizim tarafımızdan. Bakan komisyonu toplarken bizden birine haber vermeyerek, kararı böyle aldırdı. Komisyonun son toplantısında, avın açılması kararı, verilmesine rağmen bakan keyfi olarak avcı açmıyor" dedi. Avdoğa Dergisi'nden Kamil Üçbaş da "Madem ülkemizde kuş gribi vakası var ve o yüzden av açılmıyorsa bakan bu durumu açıklasın. Eğer ki yoksa lütfen avı açsın" dedi. Avcılar, uyarı mitinglerinin ardından talepleri yerine getirilmezse, yüzlerce avcıyı Ankara'ya toplayacaklarını belirttiler.

ÖNCEKİ HABER

KKTC'de öğretmen grevi sürüyor

SONRAKİ HABER

İsrail'de yeni dönem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...