20 Kasım 2005 22:00

Şemdinli yarın Meclis'te

Üç partinin milletvekillerince verilen, Şemdinli'deki olaylarla ilgili önergeler, TBMM Genel Kurulu'nda, yarın birleştirilerek görüşülecek. Bölgede inceleme yapan milletvekilleri ve İçişleri Bakanı da bilgi verecek.

Paylaş
CHP, ANAP ve AKP'li milletvekilleri tarafından verilen, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili Meclis Araştırması açılması yönündeki önergeler, TBMM Genel Kurulu'nda, yarın birleştirilerek görüşülecek. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da konuyla ilgili bilgi verecek. Genel Kurul'da, geçen hafta görüşülmeye başlanan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı'na, 23 Kasım Çarşamba günü ve 24 Kasım Perşembe günü devam edilecek. Bu tasarının görüşmelerinin tamamlanmasından sonra, başka bakanlıklara bağlı okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na devrini öngören yasa tasarısının, Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor. Genel Kurul, yarın, Şemdinli olaylarıyla ilgili önergelerin görüşülmesi tamamlanıncaya kadar, 23 Kasım Çarşamba ve 24 Kasım Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

Bütçe görüşmeleri sürecek BMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2006 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelere devam edilecek. Sağlık Bakanlığı, Hudutlar ve Sahiller Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bütçeleri, bugün ele alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YÖK, YURTKUR, ve 53 üniversitenin bütçesi 22 Kasım Salı günü; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün bütçeleri ise 23 Kasım Çarşamba günü görüşülecek. İçişleri Bakanlığı, TODAİ, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'ın bütçeleri, 24 Kasım Perşembe günü ele alınacak.

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Ankara
   Tiyatro Festivali programı

SONRAKİ HABER

CHP'den atılmak artık daha kolay

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...