02 Kasım 2011 04:45

‘PKK diplomasisi’ yoğunlaşıyor

AKP hükümeti PKK’ye karşı diplomasi trafiğini yoğunlaştırdı. Neçirvan Barzani ve Tarık Haşimi’den sonra Mesud Barzani de Türkiye’ye geliyor.Irak ve Federal Kürdistan Bölgesi yönetimiyle görüşmeleri sıklaştıran Türkiye, ABD üzerinden hem bu iki güce kendi politikasını dayatmayı hem de ABD’n

‘PKK diplomasisi’ yoğunlaşıyor
Paylaş

AKP hükümeti PKK’ye karşı diplomasi trafiğini yoğunlaştırdı. Neçirvan Barzani ve Tarık Haşimi’den sonra Mesud Barzani de Türkiye’ye geliyor.

Irak ve Federal Kürdistan Bölgesi yönetimiyle görüşmeleri sıklaştıran Türkiye, ABD üzerinden hem bu iki güce kendi politikasını dayatmayı hem de ABD’nin istihbarat, teknik desteğini almayı amaçlıyor. Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani yarın Türkiye’yi ziyaret edecek. Barzani’nin Türkiye ziyareti öncesinde İran’ı ziyaret etmiş olması da dikkat çekiyor. Zira Türkiye, PKK’ye yönelik olası bir kara harekatında İran’ın da desteğini almayı, hatta mümkünse bu operasyona ortak etmeyi istiyor. Geçtiğimiz günlerde Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ve KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani’nin Ankara’ya ziyaretleri hesaba katıldığında Barzani’nin ziyareti daha da anlam kazanıyor.

BARZANİ’DEN ‘ETKİN MÜCADELE’ İSTENECEK

Türkiye bu ziyarette, Barzani’den PKK’ye karşı etkin mücadele isteyecek. PKK’nin bölgeden çıkarılması, lojistik kanallarının kesilmesi, olası operasyonların yapılacağı PKK denetimindeki alanların sivil halktan arındırılması ve eğer peşmergeler operasyonlara katılmıyorsa bile operasyonlara istihbarat desteğinin verilmesi AKP hükümetinin talepleri arasında yer alıyor.  

Annesinin rahatsızlığı nedeniyle Türkiye ziyaretini erteleyen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelebileceği ve Türkiye-ABD-Federal Kürdistan Yönetimi arasında üçlü bir görüşmenin gerçekleşebileceği ifade ediliyor. 2-4 Kasım tarihlerinde Fransa’da gerçekleşecek G-20 Zirvesi’ne katılacak olan Başbakan Erdoğan’ın burada ABD Başkanı Barack Obama ile de PKK konusunu görüşmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CemilÇiçek’e göre Türkiye’de hiç kimse ayrımcılığa uğramıyor!

SONRAKİ HABER

Erdoğan’a suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...