17 Kasım 2005 22:00

İşsizliğe karşı trikotaj
   ve süt sağım atölyesi açtılar

DİSK'e bağlı Dev Maden-Sen, AB ve İşkur tarafından "AB İşgücü Programları Projesi" kapsamında, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde "Triko Eğitim Merkezi ve Atölyesi" ile Ayvalı Köyü'nde "Sağım Üniteli Süt Toplama Merkezi" açıldı.

Paylaş
DİSK'e bağlı Dev Maden-Sen, AB ve İşkur tarafından "AB İşgücü Programları Projesi" kapsamında, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde "Triko Eğitim Merkezi ve Atölyesi" ile Ayvalı Köyü'nde "Sağım Üniteli Süt Toplama Merkezi" açıldı. "Madencilik Faaliyetleri Sonucu İşsiz Kalan Kesimlerin Yeniden İstihdamı" projesi çerçevesinde yapılan açılışlara katılan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkiye'deki potansiyelin doğru değerlendirilmesi gerektiğini, verimlilik ve kalitenin öne çıkarılması halinde, ülkenin yoksulluk, işsizlik sorunundan kurtulmaması için hiçbir neden olmadığını söyledi. Özellikle son 10 yıl içinde işsizlik nedeniyle yaşanan göçlere dikkat çeken Çelebi, işsizlik probleminin istihdam odaklı projelerle aşılacağına inandıklarını belirtti.

Kooparatifler kurulmalı İşkur Dış İlişkiler Daire Başkanı Ziya Kalelioğlu da ülke genelinde, işçi ve işveren sendikaları, belediyeler, vakıflar, derneklerden gelen 1500 civarında proje teklifi olduğunu, ancak bunların sadece 245'inin yardım almaya hak kazandığını belirtti. Her yıl 800 bin gencin iş hayatına atıldığını belirten Kalelioğlu, işsizliğin yanlızca ekonomik değil sosyal ve toplumsal sorunlara da neden olduğunu dile getirdi. "2005'in başında başladığımız proje tunç ile kömür havzasında sökterden olumsuz etkilenen, iş bulamayan ve bu madencilik faaliyeti nedeniyle arazilerinin verimi azalmış kişileri hedefliyor" diyen Sağım Üniteli Süt Toplama Merkezi Proje Koordinatörü Rıfat Dağ, sağım ünitesi ve süt toplama merkezinin, gıda güvenliğini sağlamak ve köylülerin üretici gelir payını artırmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Çağlar da parası olan holdinglerin tarım ve hayvancılığa büyük yatırımlar yaparak köylüleri bu alandan söküp atmak istediklerini söyledi. Köylülerin bu tür tesisleri ancak kooperatifler aracılığıyla kurabileceklerini belirten Çağlar, AB normlarına göre hayvancılığın bundan sonra ya büyük holdingler ya da kooperatiflerle yapılacağına işaret etti.

ÖNCEKİ HABER

SHÇEK çalışanları özür bekliyor

SONRAKİ HABER

2. Sınıf Çalışmaları Sempozyumu yarın başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...