17 Kasım 2005 22:00

SHÇEK çalışanları özür bekliyor

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şubesi, İl Sosyal Hizmetler Müdürü'nün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) çalışanlarını hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.

Paylaş
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şubesi, İl Sosyal Hizmetler Müdürü'nün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) çalışanlarını hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasına, SES üyelerinin yanı sıra KESK'e bağlı diğer sendikalar ile Birleşik Metal-İş Sendikası da destek verdi. SES Şube Başkanı Çetin Erdolu, hükümetin Malatya'da kimsesiz çocuklara yönelik şiddet olayını SHÇEK'i özelleştirmek amacıyla bir fırsat olarak değerlendirdiğine dikkat çekti. Bursa İl Sosyal Hizmetler Müdürü'nün ise yoğun bir iş kapasitesi altında bunalmış uzman personeli karaladığını belirten Erdolu, bunu yaparken de yanıltıcı rakamlar verildiğini ifade etti. İl Müdürü'nün 30 Sosyal Hizmet elemanından söz ettiğini ve bunların hizmet üretmediğinden şikayet ederek saygı sınırını aşan suçlamalarda bulunduğunu hatırlatan Erdolu, şunları söyledi: "Oysa Bursa ili sınırları içinde 19 Sosyal Hizmet Uzmanı vardır ve bunlar iş kapasitelerinin birkaç katı düzeyinde hizmet üretmektedir. Üstelik İl Müdürü, AKP Hükümeti döneminde göreve getirilen kendi yandaşlarının niteliğinden ve kurum bünyesinde çalıştırılan 100 civarında taşeron şirket elemanından söz etmemektedir. İl Müdürü'nün kendi yandaşlarını kurumda çalışabilecek nitelikte sayarak, diğerlerini karalaması iş barışını bozmuştur." İl Müdürü'nden özür dilemesini beklediklerini ifade eden Erdolu, Malatya'dakine benzer olaylar yaşanmaması için de özelleştirme değil kurumun yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.




SHÇEK yerele devredilemez Türk Sağlık-Sen İzmir 2 No'lu Şube tarafından yapılan basın toplantısında, SHÇEK'ten personel kaçışı olduğu ifade edilerek personel açığının özel sektörden hizmet alımı ile karşılanması sonucunda olumsuzluklar yaşandığı belirtildi. Şube Yöneticisi Hüseyin Şahin, 1990'lı yıllarda 10.500 personel ve 281 kuruluş ile hizmet veren SHÇEK'in kuruluş sayısının, 2001 ekonomik krizinden sonra başvuruların artması nedeniyle 572'ye çıktığını ifade etti. Buna rağmen kadrolu personel sayısının 8300'e düştüğünü belirten Şahin, 50 bine yakın muhtaç kişiye hizmet üreten kurumdan personel kaçışı olduğunu söyledi. Kurumdaki ücret dengesizliğinin giderilmesi ve aynı unvandaki çalışanlara farklı maaş uygulamasına son verilmesini de isteyen Şahin, SHÇEK Genel Müdürlüğü'nce hazırlanmakta olan yasa ile kurumun yerel yönetimlere devrinin ise facia olacağını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Düzce mitingine çağrı

SONRAKİ HABER

İşsizliğe karşı trikotaj
   ve süt sağım atölyesi açtılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...