09 Mart 2011 11:27

‘Sürgün yasasına ortak olmayacağız’

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, Torba Yasa’yla sürgün edilecek belediye işçileri için valiliklerin oluşturacağı komisyonlara katılmayacaklarını açıkladı.Yasa gereği “Norm kadro fazlası ve ihtiyaç fazlası” belediye işçilerini belirlemek üzere valilikler, mahalli idarelerden komisyon oluşturmaları

‘Sürgün yasasına ortak olmayacağız’
Paylaş

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, Torba Yasa’yla sürgün edilecek belediye işçileri için valiliklerin oluşturacağı komisyonlara katılmayacaklarını açıkladı.

Yasa gereği “Norm kadro fazlası ve ihtiyaç fazlası” belediye işçilerini belirlemek üzere valilikler, mahalli idarelerden komisyon oluşturmalarını istedi. Komisyonlara belediyelerde yetkili sendika temsilcileri de çağrılacak.

Genel-İş yazılı bir açıklama yaparak söz konusu komisyonlara katılmayacaklarını duyurdu. Açıklamada, “Sendikamız, bu konuların uzlaşılacak ve görüşülecek bir boyutunun olmadığını dile getirmiştir. Durum böyleyken Valilikler bünyesinde oluşturulan komisyonlara temsilci göndermek tarih en büyük işçi sürgünü olarak tanımladığımız bu kanunu meşru kabul etmek anlamına gelecektir” denildi. Açıklamada, komisyonlara çağrılan diğer sendikalara da “komisyona katılmayın” çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Siyaset makamı sorun üretme yeri değildir'

SONRAKİ HABER

Yapılandırmalar için başvurular başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...