10 Kasım 2005 22:00

Türkiye-Yunanistan
   belgeselcileri buluşuyor

Belgesel Sinemacılar Birliği, Muğla Belediyesi ile işbirliği içinde 11-14 Kasım 2005 tarihleri arasında "Türkiye & Yunanistan 2. Belgesl Film Festivali'ni gerçekleştiriyor.

Paylaş
Belgesel Sinemacılar Birliği, Muğla Belediyesi ile işbirliği içinde 11-14 Kasım 2005 tarihleri arasında "Türkiye & Yunanistan 2. Belgesl Film Festivali'ni gerçekleştiriyor. İki ülke belgeselecilerinin ürettiği birbirinden güzel 22 belgesel, festival süresince Muğlalılarla buluşacak. Festival, Sokak Çalgıcıları'nın gezici konseri ile başlayacak ve 4 gün sürecek. Etkinliğin açılış filmi, Mihriban Tanık'ın yeni bitirdiği ve gösterimi ilk olarak Muğla'da yapılacak olan 'Muğla'da Güz Baharı' isimli belgeseli. Film, Muğla'nın kültürel ve tarihsel dokusunu konu alıyor.

Yabancı konuklar Festivale katılan yabancı belgeselci konuklar arasında Samos Kültür Vakfı Başkanı Tilavgis Dimitriou, "Atların Dansı" belgeselinin yönetmeni ve Yunanistan Film Yapımcıları ve Yönetmenleri Birliği Temsilcisi Christos Voupuros, Yunanistan Film Yapımcıları ve Yönetmenleri Birliği Genel Sekreteri Jeny Vafkaou, "Ateş Üzerinde Yürümek" belgeselinin yönetmeni Lakis Papastathis, 20 yıl önce ziyaret ettiği kendi "Girit"ini yansıttığı, "Doğru"dan dolayı "Umut"u görebilenlere adadığı "Aşk, Ağustosta Girit" ile "Dakikalar" filmlerinin yönetmeni Mathieu Yamalakis yer alıyor.

Türkiyeli yönetmenler Yunanistanlı meslektaşları ile buluşacak Türkiyeli yönetmenler ve filmlerine gelince: Enis Rıza'nın risk grubunda olan, halen sokakta 'sürdürülemez' koşullarda çeşitli işlerde yaşayan ve çalışan çocukları, sokakta yaşama deneyimleri, öyküleri, umutları, hayalleriyle anlatan "Sokakta" filmi, Tahsin İşbilen'in, "İzmir Kayıkları'nın yeniden yapım süreci ile bugünü, geçmişten modellenmiş haliyle dünü ve konunun evrensel boyutuyla tüm zamanları içeren deniz insanları ve deniz şehri İzmir'i" anlattığı "İzmir'in Kayıkları"; Şehbal Şenyurt'un "Çerkez ulusunun unutulmuş sürgününün hikayesinin izini süren "Adige"si; Ümit Kıvanç'ın "Van'da, köylerinden göçmek etmek zorunda kalmış 10-15 kişilik ailelere bakmak için çalışan kızların bulunduğu bir atölyeyi" mekan edinen "Kızlar ve Kökler"i; Bingöl Elmas'ın "Küçük bir kasabada yaşamaya aldırmadan hayaller kuran ve bu hayallerinin peşinden yılmadan koşturan İbo'nun öyküsünü anlatan filmi "Ağustos Karıncası"; Cüneyt Karamehmetoğlu'nun "demiryollarında rayları kontrol etmek için her gün 23 km yürüyen yol bekçilerinin yaşamından" kesitler sunan "Tek Başına"sı ve Mihriban Tanık'ın "Muğla'da Güz Baharı" isimli filmleri. Festival süresince film gösterimleri ücretsiz olarak ve 11.00-20.00 saatleri arasında Konakaltı Kültür Merkezi gerçekleştirilecek.

ÖNCEKİ HABER

Komploların ortasında

SONRAKİ HABER

'Ortadoğu halkları birleşmeli'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa